Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Banjocaster 1997 -

Allan Palokangas: laulu, kitara, banjo
Olli Harju: kitara, basso
Markku "Max" Perälä: koskettimet
Tommi Salmela: basso, mandoliini, laulu
Joonas Salmela: rummut
Elina Pesonen: viulu, laulu

V. 1997 perustettiin outlaw countrya soittava yhtye, jonka nimeksi valittiin banjon ja kitaroiden sointia kuvastava Banjocaster. Allan Palokangas innostui banjosta Earl Scruggsia kuultuaan.

Kokoonpanoksi muotoutui Palokangas, Olli Harju, Janne Maunu (basso), Veijo Buska (rummut) ja Leila Kuivalainen (viulu ja koskettimet). Soittajien aiempaan bändihistoriaan kuului mm. sellaisia pohjoisen yhtyeitä kuin Allan Palokangas Gentlemen, Peyton Place ja Tanna.

Banjocaster soitti aloitti soittamalla vähän tunnettuja kappaleita vaihtoehtokantrin suuruuksilta. Omat kappaleet tulivat mukaan vähitellen. Outlaw-tyyli oli varsin harvinaista Oulussa ja Suomessakin: lähimmistä vertauskohdista (Freukkarit, Erkki ja Tähti) poiketen Banjocaster lauloi englanniksi.

Vuonna 1998 yhtye tallensi metallituottajana tunnetun Immu Ilmarisen studiossa neljän kappaleen cd:n, jossa kolme kappaletta oli Palokankaan kynästä. Hieman myöhemmin kokoonpano muuttui kun Kuivalainen ja Maunu lähtivät yhtyeestä ja tilalle tulivat viulisti Marianne Halonen ja basisti Tuomo Koivula.

Vuonna 2002 oli vuorossa toinen neljän kappaleen cd, Seen the River Flow. Kokoonpanoa laajensi slide-kitaraa soittava Kimmo Kontio. Vuonna 2006 yhtye julkaisi keikkataltioinnin Live, jolla oli kolme omaa kappaletta ja seitsemän lainabiisiä. Kokoonpano oli muuttunut taas kvintetiksi Palokangas, Harju, Koivula, Buska ja uusimpana jäsenenä kosketinsoittaja Markku "Max" Perälä.

Banjocaster esiintyi vuoden 2014 Oulu Pop History -konsertissa kokoonpanossa Palokangas, Harju, Perälä sekä Elina Pesonen, Tommi Salmela ja Joonas Salmela.

Lähteet:

Teemu Hostikka: Kantri ei ole kirosana. Oulu-lehti 7.3.1999, s. 10.
Anita Härkönen: Heinähattumusiikkia pohjoisesta. Kaleva 24.3.2006.
Populappi-tietokanta 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku