Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

B.F.Clinic 1992 -

Jukka "Jupa" Kivari: laulu
Jouni "Jone" Ylisuutari: soolokitara
Pekka "Koli" Kolivuori: komppikitara
Speedy Lahtinen: basso
Pertti "Pera" Havas: rummut

B.F.Clinic perustettiin 1992. Jone Ylisuutari ja Pera Havas olivat soittaneet aiemmin Myna-yhtyeessä. B.F. Clinicin tyylilaji oli suoraviivainen englanninkielinen hard rock. Vaikutteita oli saatu ainakin AC/DC:tä, minkä voi hyvin kuulla vaikkapa vuonna 1992 taltioidulta demobiisiltä Manhunt.

Vuonna 1993 B.F.Clinic julkaisi viiden biisin EP-cd:n. Kappaleiden tekijäkrediitit jakautuivat melko tasaisesti soittajien kesken. Ulkopuolisena tekstinkirjoittajana esiintyi Raimo "Rape" Vikstedt. Kokoonpano muuttui hieman, kun basistin tehtävät vaihtuivat Jyrki Lämsälle, mutta vuonna 1996 Speedy Lahtinen palasi takaisin bändiin.

Samana vuonna Ylisuutari lähti yhtyeestä ja tilalle soolokitaristiksi tuli Juha "Limppu" Lindberg. Tällä kokoonpanolla yhtye jatkoi muutaman vuoden, kunnes se vetäytyi telakalle.

Bändi palasi kuvioihin v. 2003 nyt soolokitaristinaan Juhana "Hulu" Virtanen. Toiminta kuitenkin tyssäsi musiikillisiin erimielisyyksiin jo vuoden kuluttua. V. 2008 rivit kasattiin uudelleen. Tällä kertaa komppikitaristina oli uusi mies, Kane. Vuonna 2013 bändi keikkaili kolmannella vuosikymmenellään. Kitaravalli vain vahvistui kun myös solisti Jupa soitti kitaraa.

Lähteet:

Yhtyeen Mikseri.net -sivu
B.F.Clinic -bändisivu [hakupäivä 30.5.2014] 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku