Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Big Jim's Beer Belly 1986 - 95

Kari Pyykkö: laulu
Janne Tienari: kitara
Lauri Miettinen, kitara
Aki Louhela: kitara, laulu
Pekka Ukonmaanaho: basso
Jukka Kurttila: rummut

Big Jim‘s Beer Belly (BJBB) on oululainen southern rockia soittava yhtye. Alkuperäisessä kokoonpanossa vuonna 1986 olivat mukana Kari, Janne, Lauri, Aki, Pekka ja Jukka. Jukka ja Aki erosivat yhtyeestä muiden kiireiden vuoksi vuonna 1993, jolloin heidän tilalleen astuivat Janne Holma ja Juha Ruonala.

BJBB kierteli ympäri Suomea ahkerasti. Keikkoja bändi ehti tehdä toista sataa. Eräs mieleenpainuvimmista oli esiintyminen legendaarisen Doc Hollidayn lämmittelybändinä Tampereella. Soitto kulki, ja retki oli muutenkin täynnä pohjoisen pojille tyypillistä sähläystä. Bändin bussikuski ei tämän jälkeen enää lähtenyt kiertueille mukaan.

BJBB:n musiikille oli ominaista kolmen kitaran aikaansaama raskas soundi. Toimittaja Arto Kiuru kirjoitti 1.4.1990 sanomalehti Kalevassa: "Big Jim‘s Beer Belly tuo eteemme raskaan rockin toisen olomuodon, solisti näyttää rotevassa olemuksessaan ja punamustassa flanellipaidassaan lähinnä hevi- ja rock-kliseiden antiteesiltä. Siitä puuttuu kaikki se tekotarkka rakentelu, joka on monille aloitteleville bändeille tyypillistä ja jossain määrin tarpeellistakin"…."BJBB:ssä viehättää sen rujo aitous ja vakuuttava teeskentelemättömyys"…"yhtyeen meikkaamaton yhteissoitto rakentelee yksinkertaiset kuvionsa kolmin kitaroin, vahvasti ja tinkimättömästi. Yleisökin näyttää aistivan hyvän meiningin, blues on se maaperä, josta BJBB sävynsä kaivaa."

BJBB teki useita demonauhoja sekä julkaisi vinyylisinglen Born loser / Goin' home, jonka äänitti Nixu Nikula. Sinkun tekoon ryhmä pääsi voitettuaan Pohjois-Suomen bändimestaruuden vuonna 1990. Yhtye hitsautui vuosien aikana kiinteästi yhteen ja olennainen osa yhteisöä oli mainio kaveripiiri. Vuonna 2008, reilut kymmenen vuotta hajoamisen jälkeen yhtyeen jäsenet päättivät koota bändin uudelleen. Oulu Pop History 2009 -konserttia varten.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History
Singlen kappaletiedot: Viola-tietokanta 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku