Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Botnia Group

1980-luvulla Oulun jazzelämä oli melko hiljaista. Nimekkäitä esiintyjiä vieraili kaupungissa, mutta omat soittajat olivat vähissä. Eräs harvoista aktiivisista kokoonpanoista oli Olli Tuomaisen, Harri Sarkkisen ja Tauno Räsäsen Botnia Group. Trion peruskokoonpano oli saksofoni - basso - rummut. Jamivieraiden kanssa soitettaessa Tuomainen vaihtoi tarvittaessa saksofonin kitaraan tai huiluun. Toisinaan trioa vahvisti kitaristi Juha-Pekka Kiviniemi.

Botnia Groupin jäsenet olivat - kuten tuolloin tavallista oli - jazzin alueella lähinnä itseoppineita, mutta kaikilla oli takanaan klassisen musiikin opintoja. Tuomainen oli lisäksi opiskellut pari vuotta Oulunkylän pop-jazz-konservatoriossa. Hän ja Räsänen olivat soittaneet Kajaani Quartetissa, joka
oli heille käytännön "jazzkoulu". Kun Oulun konservatorioon lopulta perustettiin pop-jazz-osasto vuonna 2000, Botnia Groupin muusikot ovat toimineet siellä tuntiopettajina.

Botnia Group soitti standardien lisäksi Olli Tuomaisen sävellyksiä. Myös lainamateriaaliin se antoi oman soundinsa. Levylle yhtyettä on tallennettu vain yhden raidan verran. Oululaisen jazzin kokoelma-cd:llä Tyy on trion esitys Lappmother's lullaby (NOA, 1992).

Lähteet:

Oulun jazzsyksy -83. Oulun ylioppilaslehti 16/1983, s. 15.
Risto Haapsamo: Oululaisen jazzin voimakolmikko puhuu. Kaleva 4.12.1989, s. 17.
Arktinen Valo luo afro-akrtista jazzia. Oulu-lehti 27.1.1998.
Arto Murtovaara: Pala oululaista jazzhistoriaa. Kaleva 6.4.2003, s. 40. 

OUTI-verkkokirjasto



 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku