Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Caesar 1980 - 85

Harri Nousiainen: laulu
Seppo Karppinen: kitara
Heikki Salmi: kitara
Raimo Nykänen: basso
Pasi Timonen: rummut  

Caesarin perustajajäsenet Seppo ja Pasi tunsivat toisensa jo The Bandin (Oulun The Band) ajoilta. Uuteen kokoonpanoon pestattiin toiseksi kitaristiksi lahjakas, vasta 16-vuotias Rauli Takalahti. Rauli puolestaan ehdotti basistiksi Raimoa. Solistiksi löytyi Harri vähän myöhemmin kovan etsinnän jälkeen. Jossain vaiheessa Rauli kypsyi touhuun, ja hänen tilalleen uudeksi kitaristiksi tuli Heikki.

Caesar soitti hardrock -tyylistä musaa, biisit olivat suurimmalta osin omia. Seppo oli biisinikkari, ja lopulliseen sovitukseen ja kuosiin kappaleet saatettiin yhteisvoimin. Uuden bändin soittotaito ja -into oli kiirinyt myös Åse Hännisen korviin joka kilpaili veljensä Markuksen kanssa diskoalan keikoista. Alkoi Caesarin ja Åsen yhteistyö.

Oikeastaan Caesar -nimenkin keksi Åse. Kun isoveli DJ Marcus oli ruvennut käymään keikoilla Luther -nimisen bändin kanssa, Åse halusi vastata haasteeseen. Kun nimeä mietittiin porukalla kuumeisesti, tokaisi Åse lopulta: "P-le, jos se Markus käy keikoilla Lutherin kans, niin laitetaan teidän bändille vielä mahtipontisempi nimi ja sehän on pojat Caesar". Niin bändin nimeksi sitten tuli Caesar.

Kuvio oli tämä: Åse Hänninen möi diskon ja bändin yhdistelmänä keikalle. Diskoa pyöritettiin koko ilta. Caesar nousi lavalle yleensä klo 22- 23 tienoossa, soittaen yhden setin, joskus kaksi - lähinnä syrjäisen maaseudun tanssipaikoilla. Siellähän yleisö tuli sisään vasta kun bändi alkoi soittaa.

Åsen DiscoShow ja Caesar kulkivat tien päällä suhteellisen suurella kalustolla. Levysoittimet, lavavalot, savukoneet, rekvisiitta ja äänentoisto liikkuivat pitkällä ja korotetulla VW Ltd:lla. Soittajia ja henkilökohtaisia soittimia liikutti bändin oma MB 508 –bussi, suurinta mallia. Viikonloput vilahtivat keikkaillessa, arki-illat uusia biisejä värkäten sekä äänentoistokamoja huoltaen.

Caesarin historian loppuvaiheilla Sepon ja Harrin muutettua pois Oulusta opiskelemaan ja töihin, astui remmiin kitaristiksi Petteri "Pete" West ja solistiksi Timo Kopola. Viimeisen keikkansa Caesar teki Oulun Pyrinnöllä talvella 1985.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku