Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

China Swallow 1988 - 96

Mika Friman: useita instrumentteja
Pekka Rasinkangas: useita instrumentteja

China Swallow perustettiin 1980-luvun loppupuolella. Mika Friman ja Pekka Rasinkangas olivat molemmat soittaneet Tiistai-yhtyeessä vuosina 1985-1987. Mika Friman toimii myös yhtyeen tuottajana ja nauhoittajana, joka työstää syntyneet ideat valmiiden kappaleiden muotoon. Frimanin ja Rasinkankaan lisäksi levyillä on soittanut vierailevia artisteja.

Yhtyeen musiikki on ambientia, jossa on vaikutteita muun muassa ranskalaisen kokeilijan Erik Satien, Brian ja Roger Enon sekä Cocteau Twins –yhtyeen musiikista. Kappaleet ovat äänimaisemia, jotka rakentuvat useiden eri instrumenttien käytön varaan. Kappaleissa voi kuulla niin akustista kitaraa, selloa kuin myös kosketinsoittimia. Yhtye on itse todennut, että ambient-musiikkia tehdessä usein valittavat soundit ja soittimet sekä tempot ja harmoniat ovat yhtä ratkaisevia kuin itse sävellykset.

Tärkeää kyseiselle musiikkityylille on kone-elementtien käyttäminen. Myös taidemusiikista, esimerkiksi Philip Glassin ja Michael Nymanin tuotannosta vaikutteita saanut China Swallow –kaksikko julkaisi debyyttialbuminsa Gods Themselves vuonna 1990. Kaksi vuotta myöhemmin vuonna 1992 kokoonpanolta ilmestyi toinen julkaisu, single Moments of Being.

Yhtyeen kolmas julkaisu Memoirs of Amnesiacs ilmestyi vuonna 1995. Tällä albumilla China Swallow siirtyi kokonaan instrumentaalimusiikin puolelle, kun vielä aiemmilla levyillä oli voinut kuulla laulua.
China Swallow soitti aina marginaalista musiikkia, eikä täten koskaan onnistunut saamaan musiikilleen julkaisijaa. Yhtye julkaisikin kaikki levytyksensä omakustanteina.

Lähteet:

China Swallow
Turun ylioppilaslehti – 13. huhtikuuta
Haapsamo, R. 1995. Rumba. Rockin antiteesi. 1995:12 , s. 18 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku