Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Columbus 1976 - 78

Kimmo Kallio; laulu, viulu
Jukka Kampman; kitara, laulu
Kari Värri; laulu, koskettimet
Lasse Pesonen; basso, laulu
Kauko Ollila; rummut, laulu

Columbus-yhtye eli kaksoiselämää. Tarvittaessa se muuntautui tanssiyhtye Kimmo Kallio ja Villiruusuiksi. Soittajilla oli vankka rocktausta. Värri oli musisoinut mm. Remuluksessa ja Rocketissa. Myös Pesonen oli entinen Remulus-muusikko. Kampman oli ollut Atlas-yhtyeessä. Ahkera harjoittelu ja tiivis sekakeikkailu kehittivät yhtyeen taidot monipuolisiksi. "Saatettiin olla alkuviikko Taisto Ahlgrenin taustabändinä ja lauantaina Hurriganesin lämppärinä." Columbus oli myöskin vahva laulubändi, kaikki viisi muusikkoa lauloivat.

"Bändissä ehti soittaa hirmumäärä ukkoja. Oltiin armeijaikäisiä ja tuuraajia oli usein. Keikkaa oli toistakymmentä kuukaudessa, ja osa meistä elätti itsensä keikkatuloilla. Vedettiin soulia, rokkia, bluesia ja vaikka mitä", Kari Värri muistelee. Vaikka Columbus-nimelläkin esiintymisiä oli kymmeniä, bändi ansaitsi kuitenkin leipänsä tanssikeikoilla. Noihin aikoihin levyttämättömän rockyhtyeen keikkamarkkinat olivatkin alkaneet vähentyä mutta tanssikeikkoja riitti.

Värri lähti 1977 Jamppa Tuomisen menestyskiertueelle. Kampman vaikutti myöhemmin basistina mm Juice Leskisen bändissä ja sittemmin Topi Sorsakosken Kulkukoirat-yhtyeessä.

Lähteet:

Haastattelu: Kari Värri
Hannu Karjalainen: Oulu Pop History.  

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku