Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Cutler Fuzz 1972 - 74

Sukupuu: Cutler Fuzz ► Hekuma
Kari Värri; laulu, urut
Matti Mikkonen; kitara
Ilkka Airaskorpi; kitara
Seppo Alamikkelä; basso
Jouni Lindfors; rummut
Tuomo Ojala; rummut
Olli Kautio; kitara

[Kuva: Cutler Fuzz]

Kuvassa yhtyeen alkuperäiskokoonpano: Seppo Alamikkelä, Ilkka Airaskorpi, Jouni Lindfors ja Matti Mikkonen. Kuva: Matti Mikkosen arkistot.


Cutler Fuzzin perustivat Matti Mikkonen, Ilkka Airaskorpi ja Seppo Alamikkelä. Rumpaliksi liittyi aluksi Jouni Lindfors. Kari Värri tuli mukaan 1973: "Seppo pyysi laulajaksi bändiin ja minähän lähdin, kun pojilla oli keikkojakin sovittu. Treenasimme Mikkosen talon kellarissa . Pääsimme eka kerran Oulu-lehteen osittain siksi että Seppo oli syntynyt samana päivänä kuin eka Oulu-lehti ilmestyi ja oli siis lehden kummipoika. Mutta lehteen päästiin ja "julkkiksen elämä" alkoi" kertoo Kari.

Keikkoja oli parhaimmillaan kolmekin viikossa. "Seppo möi meitä keikoille pitkin Pohjois-Suomea. Tervolassa yhtye soitti brittiläisen Swinging Blue Jeansin lämmittelijänä. Kerran jossain Sarakylässä oltiin lievässä kusessa, kun vedimme jotain Mississippi Queeniä kolmella särkijällä, ja järkkäri sanoi, että se on sitten pojat loppuilta pelkkää tangoa ja humppaa! Osasin pätkän Säkkijärven polkkaa, eikä muuta ollut tiedossa. Jotain lullaatilullaa soitettiin, mutta meitä ei kuitenkaan lynkattu. Ja ne ois ostaneet meidät vielä uudelleen, mutta muusikon herkkää sielua oli loukattu! Ei ikinä Sarakylään!" muistelee Kari keikan tunnelmia.

Yhtyeen kokoonpano vaihteli. Rumpuihin vaihtui Tuomo Ojala, ja kitaristina oli jonkin aikaa Olli Kautio kunnes Tero Keinänen tuli mukaan. Seppo Alamikkelä lähti ja basistiksi tuli Raimo "Otto" Alhroos ja urkuriksi Seppo Kaikkonen, sekä solistiksi Jukka Tuovila. Koska Cutler Fuzz -nimen oikeudet menivät Alamikkelän mukana, bändi vaihtoi nimekseen Hekuma. Samannimisiä saunankiukaita valmistava firma tarjosi yhtyeelle pientä sponsoriapua. Keikkailu jatkui, ja Hekuma alkoi nyt tehdä omia kappaleita. Toiminta kuihtui lopulta soittajien armeija-, opiskelu- ja työkuvioiden takia.

Värri jatkoi sittemmin mm. Remulus- ja Rocket-yhtyeissä. Seppo Alamikkelä ja Mikkonen soittivat Seppo Kaikkosen ja Asko Holapan kanssa Septeam-yhtyeessä ja sen jälkeen A.O.R.-yhtyessä, jossa Kaikkosen tilalla oli Jouni Alamikkelä. A.O.R. levytti 1983 singlen Täältä elämään / Suomalaista A.O.R:ää (Extend, hiss15).

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History
Sähköpostiviestit: Kari Värri. Matti Mikkonen. 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku