Flo Leather Jacket 1986-

Janne Nevala; laulu, kitara
Antti Tukio; kitara
Jari Pietilä; basso
Jarkko Aro; rummut
 
Flo Leather Jacket sai alkunsa Taivalkoskella vuonna 1986. Aluksi ryhmä otti vauhtia uusi aalto -vaikutteisesta perusrokista, mutta vuosien mittaan bändin soundi kehittyi ilmavampaan ja maalailevampaan suuntaan. "Vähän kummallista poppia, voisi olla pätevä määritelmä musiikistamme" arvioi Janne. FLJ -kokoonpano on pysynyt lähes samana, ainoastaan basistin paikka on ollut hiukan tuulinen. Kuusi eri soittajaa on ehtinyt olla basson varressa alkuperäisen basistin Jyrki Virkkusen muutettua Jyväskylään.  
 
Oulun suunnalla Flo Leather Jacket ehti aikoinaan tehdä parisenkymmentä keikkaa, muutaman demon ja yhden videonkin. Yksi FLJ -biiseistä päätyi kokoelmalevylle, muuten äänilevylle asti ei kokoonpanoa saatu ikuistettua. Maistiaisia on kuitenkin kuultavissa myspace-sivulla.
 
"Hupaisa pikku yksityiskohta matkan varrelta jäi mieleen: eräs demoäänityssessio Soundmix-studiolla. Siihen aikaan FLJ- bändissä lauloivat kaikki ja rumpali-Jarkollahan on varsin kantava ääni. Ensimmäisen oton jälkeen äänittäjänä toiminut Nixu Nikula totesi "Muuten hyvä, mutta otatko Jarkko askeleen taaksepäin". "Tämä kuvio toistui pariin otteeseen" muistelee Janne. "Poistuin hetkeksi ja kun palasin, Antti ja alkuperäinen basistimme Jyrki seisoivat edelleen mikin ääressä, mutta Jarkkoa ei näkynyt missään. Kysyin oliko Jarkko jo lähtenyt". "Ei kun tuolla se on peräseinällä, mutta helevetin hyvin kuuluu vieläkin!" totesi Nixu.
 
 
Tiedot: Oulu Pop History