Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Funland / Rosa 1984 - 1986

Sukupuu: Funland ►   Rosa

Timo "Timppa" Takamäki; rummut
Seppo Elsilä; basso
Matti Mikkonen; kitara
Seppo Kostilainen; kitara
Kari Juntunen; laulu
U-P Väyrynen; koskettimet

[Kuva: Rosa]

Kuva: Rosan arkistot.


Kari "Carre" Juntunen ja Seppo "Sepi" Kostilainen tapasivat 1984 rippileirillä isosina. Molemmilla oli kitara mukana leirillä ja ajatus bändin perustamisesta tuli esiin. Sepi oli jo ehtinyt soittaa rockbändissä, jonka kokoonpanoon kuului ainakin basisti Masa Piiroinen.

Mukaan liittyi vähitellen Carren koulukavereita, Timppa Takamäki Pohjankartanon koulusta ja Matti Mikkonen Madetojan musiikkilukiosta. Basisti Seppo Elsilä löydettiin jostakin "sumuisesta baarista" - todennäköisesti Rattorista, ja kokoonpanon täydensi kosketinsoittaja U-P Väyrynen. Bändin nimi oli aluksi Funland, mutta se päätettiin myöhemmin muuttaa Rosaksi.

Yhteistä esikuvaa ei ollut. Soittajien henkilökohtaisia suosikkeja olivat mm. U2, Clash, Hanoi Rocks, Neil Young, Led Zeppelin ja Whitesnake. Yhtye teki suomirokkia täysin omavaraisesti: covereita ei ohjelmistossa ollut. Itse kukin toi harjoituksiin biisiaihioita, joku kirjoitti tekstin ja bändi yhdessä teki sovitukset. Demonauhoituksia bändi kävi tekemässä Åse Hännisen Lightmusic-studiolla ja Tumppi Niemelän isännöimässä Hagawagassa.

Keikkaa bändi teki Oulun seudulla. Ryhmän lavanäyttävyyttä lisäsivät U-P:n tulennielijän temput. Muhoksen Mimmiteekkin keikka oli yksi bändin parhaista. Mieleenpainuvin oli kuitenkin keikka Rattorissa Bad Sign -yhtyeen lämppärinä. Esitystä seurasi tuolloin myös Carren pikkuserkku, basistivirtuoosi Pekka Pohjola.

Rosan toiminta loppui jo 1986 kun miehille tuli aika suorittaa varusmiespalvelut. Tiet hajaantuivat sen jälkeen. Matti jatkoi Peppermints-yhtyeessä, Timppa EBPSATRFM:ssa, Carre mm. Octagon-lauluyhtyeessä. U-P ja Seppo muuttivat pääkaupunkiseudulle. 

Lähteet:

Sähköpostihaastattelu, Kari Juntunen, 3.2.2010. 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku