Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Gang Bang 1990 -

Jouko "Mokkeri" Salonkari: kitara, laulu
Riku Kukkonen: kitara, laulu
Sauli "Sale" Takkinen: rummut
Petri "Speedy" Lahtinen: basso

Gang Bang -yhtyeen alullepanija vuonna 1990 oli Sale Takkinen. Alkuvaiheen kokoonpanossa "Oulun Remun" Salen ohella soittivat Riku ja basisti Jorma Makkonen. Kun Riku jäi välillä soittotauolle, kitaran varteen tarttui Mokkeri. Riku kuitenkin soitteli satunnaisia kausia bändissä myöhemmin 1990-luvulla. Ryhmä keikkaili tiiviisti Pohjois-Suomen alueella, Oulussa mm kesäisissä ulkotapahtumissa Rotuaarilla ja torilla.

Vaikka Gang Bangin musiikki oli Hurriganes -henkistä rock'n'rollia, kyseessä ei silti ollut coverbändi; GB -äijät ryhtyivät heti alusta pitäen tekemään omia biisejä, jotka muodostivatkin pian keikkasetin rungon. Näistä omista biiseistä syntyi CD Rollin' Bones vuonna 1998, tuolloisella peruskokoonpanolla Sale, Mokkeri ja basisti Jyrki Aarnio. Parissa levyn biisissä vieraili basistina Erkka Keskinen ja kosketinsoittajana Essi Kovaniemi

Gang Bangissä Sale vaihtoi basistia melkein yhtä usein kuin Hurriganesissa Remu kitaristeja. GB:iä pidetäänkin basistien keskuudessa melkein oululaisena rockin korkeakouluna. Bändissä kun on takonut nelikielistä aiemmin mainittujen Jorman, Jyrkin ja Erkan ohella mm. Juha "JJ" Hjelt, Markku Nutivaara, Heikki "Hessu" Siikaluoma ja Jari "Heavy Oze" Oikarinen. Muutamissa treeneissä kävi soittamassa myös Immu Ilmarinen. - Vuonna 2004 basistiksi vakiintui Speedy.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku