Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Jouko Tötterström

[Kuva: Jouko Tötterström]

Kuva: Jouko Tötterströmin arkisto.


Jouko Tötterströmin kantaesityksiä on viime aikoina kuultu näyttävissä tilaisuuksissa, kuten syksyllä 2001 Piteån musiikkipäivillä, syksyllä 2002 Olga Maslakin 50-vuotistaiteilijajuhlan gaalakonsertissa ja syksyllä 2003 rehtori Elias Palolan muistokonsertissa. Esiintyjänä on ollut Tötterström itse vaimonsa Riitan kanssa pianoduona Duo Amoureux.

Tötterströmin tyyli, jossa moderni ilmaisu yhtyy perinteiseen muotokieleen, on koettu selkeäksi ja helposti lähestyttäväksi. Kantaesitykset ovatkin poikineet uusia sävellystilauksia.


Myöhäsyntyinen pianistilahjakkuus

Kolmetoistavuotiaana oli Jouko Tötterströmin (s.1956) yhdestoista hetki. Hän aloitti tuolloin musiikkiopintonsa Salon musiikkiopistossa pääaineenaan pianonsoitto. Hän edistyi opinnoissaan nopeasti, ja vain neljä vuotta myöhemmin hänet hyväksyttiin opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan, missä hänen opettajiaan olivat maamme ehdottomasti maineikkaimmat pianopedagogit, professorit Liisa Pohjola, Matti Raekallio sekä pianotaiteilija Eero Heinonen. Tötterström on lisäksi opiskellut mm. professoreiden Stanislav Knor ja Timo Mikkilä mestarikursseilla. Vuonna 1983 suorittamastaan solistidiplomista Tötterström sai erinomaiset arvosanat. Samana vuonna hän soitti Helsingissä ensikonserttinsa. Tötterström opiskeli Sibelius-Akatemiassa myös urkujensoittoa professori Enzio Forsblomin ohjauksessa. 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku