Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Jussi Rasinkangas

Kempeleläinen luokanopettaja Jussi Rasinkangas (s. 1961) alkoi säveltää 1980-luvun loppupuolella. Koska koulussa oli hiljattain perustettu lastenmusiikkiryhmä Musarit, oli luonnollista säveltää lastenlauluja. Rasinkangas vei Musarit äänitysstudioon, mikä oli lapsille tehokas oppimistapa.

Vuonna 1988 Rasinkangas voitti kotiseutulaulujen sävellyskilpailun laulullaan Siikajokiseutu. Voittoja kertyi Vuoden lastenlaulu -kilpailuissa (neljänä vuonna), P.J.Hannikaisen joululaulusävellyskilpailussa (2004) ja Suven sävel -kiltpailussa (2004).


Tuleva säveltäjä 5-vuotiaana. Kuva: Jussi Rasinkankaan arkisto. 


Rasinkankaasta on tullut kysytty iskelmäsäveltäjä. Hänen säveliään ovat levyttäneet mm. Maarit Peltoniemi, Jyrki Anttila, Markus Törmälä & FBÍ-beat, Markku Aro, Anne Mattila, Suvi Teräsniska, Veljekset Huoponen ja Yölintu. Sävelensä hän tekee yleensä toisten teksteihin. Alussa tekstittäjänä toimi opettajakollega Juhani Konola. Sittemmin hän on säveltänyt mm. Vexi Salmen, Sinikka Svärdin ja Turkka Malin tekstejä.

Menestyksen jälkeenkin Rasinkangas on jatkanut osa-aikaisena opettajan työtään. Levytettyjä Rasinkangas-sävelmiä on jo reilusti yli 400. Toinen mokoma sävellyksiä on valmiina odottamassa sopivaa aikaa ja esittäjää. Iskelmien ohella lastenmusiikki, näyttämömusiikki ja hengellinen musiikki ovat vahvasti Rasinkankaan ohjelmassa. Vuonna 2001 toteutettiin hänen säveltämänsä Kakaravaara-merimusikaali lapsille. Seuraavana vuonna esitettiin Meri-Oulu -festivaalilla musiikkinäytelmä Kunigaslohi. Rasinkangas sävelsi myös Juhlamessun Kempeleen seurakunnan 100-vuotisjuhliin.  

 

Lisätietoa Jussi Rasinkankaan kotisivulla.

 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku