Juurus-Texas 1995-

 
Juurus-Texas aloitti  vuonna 1995 triona, jonka kaikilla soittajilla oli sattumoisin sama ammattitutkinto. Vain rumpaliksi ryhtyneellä Matti Järvellä oli tuntumaa bändihommiin, mutta basistiksi valitulla Veli Jokelaisella ja Mikolla ei vielä lainkaan. Näin kolme yli kolmikymppistä kitaransoittajaa siis perustivat uuden kokoonpanon.
 
Ensikeikat ryhmä kävi parissa pikkujouluissa. Ohjelmistossa oli blueshommien lisäksi jopa muutamat tangot ja valssit! Jo 1996 kuitenkin Juurus-Texas oli selkeästi bluesbändi, tuohon aikaan ehkä vähän outolintuilmiö Oulussa. Biisilistassaan bluesia joka lähtöön; vanhaa, uutta, brittiä, texasia, chicagoa, deltaa, aivan kaikkea.
 
Alkuaikoina miehistö vaihtui usein ja mm. moni basisti kävi hakemassa bluesbändisoiton otetta ja kokemusta J-T-ryhmästä. Rumpaliksi vaihtui vuonna -96 ensin Anttu Hautala ja jo puolentoista vuoden päästä -97 Matti Uusitalo.  Matti Järvi ryhtyi komppikitaristiksi. Vuonna 2003 basistin tonttikin vakiintui kun mukaan saatiin Esko. "Matti Järvi tuli muutaman vuoden tauon jälkeen mukaan JJ Cale -projektiimme, jonka puitteissa soitimme kesällä kolme keikkaa teemalla yksi setti Calea ja toinen muuta vanhempaa J-T -tavaraa. Cale -homma sopi hyvin bändille" muistelee Mikko.  -Kosketinsoittaja Tapio "Tapsa" Ylikorkala on jo noin 15 vuoden ajan ollut vahvistuksena J-T:n tärkeimmillä keikoilla.
 
 
Tiedot: Oulu Pop History