Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Kuusrock 1989

Palveluja lisää

Kuusrockin palveluja kohennettiin edelleen. Alkoholilainsäädäntö oli väljentynyt, joten nyt festivaalialueelle saatiin olutteltta. Kuusisaaren lisäksi tapahtumia oli klubitiloissa Cafe Adamissa. Ohjelmaa oli säädetty edellisvuotta monipuolisemmaksi. Kaikki oli kunnossa, tosin jotkut epäilivät pääesiintyjien Rainmakersin ja Del Lordsin vetovoimaa. Kävijämäärä jäi - osaksi sateisen sunnuntain takia - 6500:een, eli tulos festivaalitalouden kannalta huono.

Tapahtumien hajauttaminen saarella sai kuitenkin kehuja; päälava ja erillinen rytmiteltta olivat toimiva ratkaisu. Sateinen ja kostea sää tosin hidasti kaljateltta-asiakaskunnan vaihtuvuutta ja teki sen ilmasta tunkkaisen.


Kotimainen kaarti

Festivaaliarvioissa kehuttiin kotimaisia yhtyeitä. Playmate Sodankylästä soitti rehellistä hard rockia. Ramones-coverbändinä aloittanut Ne Luumäet oli hauska ja antoisa. Stonen ohella toinen kotimainen speedmetalliyhtye Airdash osoitti, että laji osataan Suomessa. Sunnuntain leppoisemmista tunnelmista vastasivat ansiokkaasti Juliet Jonesin Sydän ja J. Karjalainen. Pelle Miljoonan ilmaisu oli tyyntynyt, mutta sanoma oli yhä painavaa. Miljoonasateella oli liuta hittejä, mutta bändin esiintyminen oli flegmaattista.

Ulkomainen metallivieras tuli ensimmäistä kertaa Ruotsista. Ruotsalaisia ei tätä ennen pidetty raskaan rockin taitajina. Candlemassin radikaali doom-metalli tulikin ennenkuulumattomana sokkina, joka jätti monet nikottelemaan - samalla tavoin kuin brittien uuden aallon heavy ja speed metal aikoinaan. Tyrmistynyt arvioija kirjoitti "hevilobotomian näköispainoksesta".

Pääesiintyjät olivat tällä kertaa roots-rock-tyylisiä. Rainmakers oli pidetty. Sen keskilännen rhytm and blues -sävyinen kitararock oli verevän intensiivistä, ja solisti Bob Walkenhorst oli karismaattinen esiintyjä.

Esiintyjät

Lauantai 15.7. 

A.R.G. (Oulu)
Mengele (Oulu)
Mr. Dick (Oulu)
Clifters
Playmate
Popeda
Hearthill
Ne Luumäet
Airdash
Stone
Sielun veljet
Ultima Thule (Viro)
Candlemass (Ruotsi)
Zero Nine
Rainmakers (USA)

Sunnuntai 16.7.

Pelle Miljoona
Juliet Jonesin sydän
Miljoonasade
Topi Sorsakoski & Agents
J. Karjalainen
Del Lords (USA)
Osa lauantain esiintyjistä soitti ns. rytmiteltassa.

Kahden päivän pääsylippu 180 mk.  

Lähteet:

Oulu-lehti 23.7.1989
Arto Kiuru, Kaleva 17.7.1989, Rumba 14/1989
Risto Haapsamo, Kaleva 18.7.1989
Sakri Viklund. Kaleva 15.7.1989

Lisätietoa:
Candlemass: www.candlemass.net/ 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku