Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Opinnot ja ura

Opinnot

-Ylioppilaaksi Karjasillan lukiosta 1977
-Musiikkioppilaitoksen opettajan tutkinto, Jyväskylän konservatorio 1983
-Kitaraopintoja Manuel Lopez Ramosin oppilaana Mexico Cityssä 1983.
-Kitaransoiton A-kurssitutkinto, Sibelius-Akatemia 1984
-Opetusministeriön vahvistama kelpoisuus valtionapusäätöisen musiikkioppilaitoksen kitaransoiton lehtorin virkaan tai toimeen 1985
-Kitaraopintoja Arnost Sadlikin oppilaana Prahan konservatoriossa 1985-86
-Pop-jazz-opintoja (sähkökitara) 1992-93. Päästötodistus kunniamaininnoin. Musicians Institute, Guitar Institute of Technology, USA.
-Neuro-Linguistic Programming (NLP) Practitioner -koulutus (132h), Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto 1998.
-Kasvatustieteen aineopinnot, 35 ov. Oulun yliopisto, avoin yliopisto 1999.
-Musiikkipedagogin tutkinto (amk). Oulun seudun ammattikorkeakoulu 2004.
-Filosofie magister i musik. Luleå tekniska universitetet/Musikhögskolan i Piteå 2005.


Kitaristi, pedagogi, säveltäjä

1980-luvulla Styngin tavoitteena oli konserttikitaristin ura. Hän opiskeli kitaransoittoa mm. Jyväskylän konservatoriossa tšekkiläisten opettajien johdolla sekä ulkomailla. Ensikonserttinsa Helsingissä hän piti vuonna 1986. Vuosikymmenen mittaan hän toimi päätoimisena kitaransoiton opettajana Länsi-Pohjan, Keski-Pohjanmaan ja Mikkelin musiikkiopistoissa. Hän oli perustamassa Mikkelin kamarisolisteja ja toimi yhdistyksen puheenjohtajana vuoteen 1988 asti.

Sävellyksiä syntyi ja vähitellen Styng rohkeni ottaa niitä konserttiohjelmistoonsa. Ensimmäisiä soolokitarasävellyksiä oli Simple dance. Erään kitaristi–konserttikriitikon verrattua teosta Leo Brouwerin musiikkiin, Styng päätti muuttaa teoksen nimeksi Brouweriana. Myöhemmin toisten mielipiteiden heijastelu ei tuntunut perustellulta ja niinpä Styng palautti teokselle sen alkuperäisen nimen. Vuosina 1987-90 Styng julkaisi omalla Jorson Productions –levymerkillään kolme äänitettä, joista Against the wind –cd sisälsi pelkästään hänen omia sävellyksiään. Vuonna 2004 hän julkaisi ensimmäisen levynsä cd-muodossa uudella nimellä ja yhdellä lisäraidalla täydennettynä.

1990-luku oli Styngille taiteellisesti ja pedagogisesti vilkasta. Hän konsertoi, sävelsi, kirjoitti kaksi oppikirjaa sekä toteutti kuvataiteellisia visioitaan. Styng opiskeli vuoden Yhdysvalloissa maineikkaassa Musicians Institutessa. Tällä kaudella sähkökitara oli ahkerammassa käytössä kuin klassinen kitara. Oulussa hän oli mukana mm. Jouni Kestin produktioissa.

Vuonna 2000 Styng osallistui Oulun yliopiston sävellyskilpailuun. Hänen kappaleensa Kasvatuslaulu oli yksi yliopiston kokolema-cd:lle valituista. Viime vuosina sävellystyöhön on antanut lisäeväitä Kari Kuosmaselta saatu ohjaus. Vuoden 2003-2004 taitteessa valmistuivat mm. kitarakonsertto ja teos jousiorkesterille.  

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku