Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Reddrum Bop 1984 - 89

Jyri-Jussi Rekinen: kitara ja laulu
Antti Ervasti: basso ja laulu
Kauko Leskinen: rummut ja laulu
Markku Järvelä: kitara
Juha Seilonen: rummut
Sami Pirkola: kitara ja laulu
Sauli Kymänen: laulu

[Kuva: Reddrum Bop]

Kuva: Erkki Ervasti.


Yhtye aloitti toimintansa vuonna 1984 nimellä Krumb-Trotski-Bop. Vuotta myöhemmin nimeksi vaihdettiin Reddrum Bop. Antti Ervasti kertoo yhtyeen nimen synnystä: "Nimen rytmi ja sana Bop tulee Ramonesin Blitzkrieg Bopista. Reddrum on peräisin Hohto-elokuvasta ("murder" väärin päin lausuttuna). Lisäsimme yhden d-kirjaimen hämäyksen vuoksi ja siksi, että sen voisi vääntää myös punaiseksi rummuksi."

Ensimmäisessä kokoonpanossa olivat mukana Jyri-Jussi Rekinen, Antti Ervasti ja Kauko Leskinen. Vuosi 1985 oli täynnä muutoksia. Leskisen muutettua Norjaan rumpaliksi tuli Jallu Junnilainen. Sen jälkeen Markku Järvelä liittyi yhtyeeseen toiseksi kitaristiksi. Junnilainen lähti jo samana vuonna ja rumpaliksi tuli Juha Seilonen. Loppuvuodesta yhtye kasvoi Sami Pirkolan liityttyä laulajaksi. Pirkola siirtyi kuitenkin Juliet Jonesin Sydämeen vuonna 1986, hänen tilalleen tuli Sauli Kylmänen.

Tavallisimmin yhteen näki keikalla Oulussa Rauhalassa tai Rattorissa. Välillä yhtye esiintyi kauempanakin: mm. Pudasjärven Jyrkkäkoskella, Limingan koulukodissa sekä Rovaniemellä.

Reddrum Bopin ainoa julkaisu ilmestyi vuonna 1987. Albumi kantoi yhtyeen nimeä ja se julkaistiin sen omalla Ameeba Records –levymerkillä. Levy nauhoitettiin Oulussa Hagawaga-studiolla ja sen tuottivat paikalliset muusikot Eero Hyyppä ja Tumppi Niemelä. Näihin samoihin aikoihin Markku Järvelä poistui yhtyeen kokoonpanosta.

Myös Kylmänen lähti yhtyeestä. Reddrum Bop jatkoi nyt kokoonpanolla, johon kuuluivat Ervasti, Rekinen, Seilonen ja laulajana Ilona –yhtyeessä vaikuttanut Pauliina Hulkko. Tämä kokoonpano ei kuitenkaan tehnyt keikkoja. Yhtyeen toiminta hiipui 1980- ja 1990-lukujen taitteessa yhtyeen jäsenten, Seilosta lukuun ottamatta, muutettua Oulusta.

Juha Seilonen oli 1989 mukana perustamassa The Peppermints-yhtyettä ja soitti myös bändin mark II-versiossa 1990-luvulla. Sen jälkeen hän on soittanut mm. Rautsi Raution Luke Whitten -projektissa ja Supernormals-yhtyeessä. Ervasti soitti vuosina 1987–1991 oululaisessa Milla Magiassa. 2000-luvun alussa Rekinen, Ervasti ja Seilonen kokoontuivat uudelleen Veljekset Pohjola -nimellä. Siinä vaikutti myös Pasi Pieniniemi, jonka aiempaan soittohistoriaan kuului Trousers Over India -yhtye.

Lähteet:

Sähköpostihaastattelu: Antti Ervasti
Haastattelu: Markku Järvelä
Juho Juntunen: Reddrum Bop : älkää viihtykö. Soundi 1/1988, s. 27-28. 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku