Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Remulus 1972 - 75

Sukupuu: Multamöykky ►  Remulus

Hannu "Pöysti" Karjalainen*); laulu, kitara
Kari Värri; laulu, urut
Yrjö "Ykä" Kiiskinen; kitara
Lasse "Pessi" Pesonen; basso
Ari "Musti" Mustonen; rummut

[Kuva: Remulus]

Kuva: Kari Värrin arkistot.


Remulus oli alkuperäiseltä nimeltään Multamöykky, mutta bändin myyminen maamiesseurojen taloille yms. keikoille tuppasi olemaan nimen takia hieman hankalaa. Ensimmäisessä kokoonpanossa soittivat Ykä, Lasse, Musti ja Pöysti. Kari tuli mukaan ensin joksikin aikaa, lähtien kuitenkin välillä Cutler Fuzz -yhtyeeseen. Multamöykky-nimellä bändi toimi 1973-74.

Kari palasi kuvioihin kesällä 1974. Samana syksynä nimi vaihdettiin oikeastaan Romulukseksi, mutta kun nimi oli lehdessä väärin, annettiinkin sen jäädä pysyväksi. Bändi ei suinkaan etsinyt viittauksia Remuun tai Cumulukseen. Pöysti jäi pois talvella 1974.

Keikkoja oli kuudesta kahdeksaan kuukaudessa, joskus kolmekin viikossa. Ohjelmisto oli silkkaa rokkia. Keikoillaan Remulus kävi, niin kuin moni oululaisbändi ennen heitä, Jouko "Polle" Pensonin ohjastamalla autolla. Keikkamyynnin hoiti puolestaan toinen legendaarinen oululaishahmo, Kari "Komppa" Alenius.

Bändi soitti myös triona, ilman Ykää, muutaman keikan tanssimusiikkia. Nimi oli 'Mauno Sunin orkesteri, solistina Olavi Nisu'. "Ja tämä tarina on tosi. Humppaa vejettiin pää ajetuksissa," kertoo Kari. Tämä kokoonpano "hajosi" Karin lähtöön Rocket -yhtyeeseen -75. Remulus jatkoi vielä vähän aikaa kokoonpanolla Ykä, Musti, Pekka Tervonen ja Markku Pesonen.

*) Hannu "Pöysti" Karjalainen on eri henkilö kuin mm. Atlantic- ja Rocket-yhtyeissä soittanut Hannu "Hantte" Karjalainen.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History
Kari Mustonen. Oulu-lehti 16.5.1974, 25.2.1975. 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku