Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Rizzla Band 1990 - 1996

Marko Kela: laulu
Mika Rinttilä: laulu ja kitara
Timo Käsmä: kitara
Heikki Lesonen: kitara ja taustalaulu
Pasi Harjapää: basso ja taustalaulu
Sami Saurio: rummut ja taustalaulut

The Rizzla Band syntyi vuonna 1990 juuri maailmalla alkaneen unplugged-buumin myötävaikutuksella. Suurin uuden kokoonpanon innoittaja oli Tesla Five Man Acoustical Jam Band. Niinpä kolmen eri oululaisyhtyeen aiheesta kiinnostuneet muusikot kokoontuivat jammailemaan akustisesti. Jo viikko ekojen treenien jälkeen bändiä pyydettiin keikalle ison yrityksen yksityistilaisuuteen, silloiseen Oulun ja Suomenkin mittapuussa megakokoiseen ja legendaariseen klubiin Cafe Adamiin. Tuo esiintyminen poiki saman tien kiinnityksen Cafe Adamin housebandiksi.

Menestys oli paikallisesti valtava ja kysyntä kasvoi viikko viikolta. Keikkoja alkoi olla todella paljon: enimmillään The Rizzla Band teki niitä opiskelujen ja töiden ohella vuodessa jopa 150! Mutta huikea keikkamäärä kaikkine lieveilmiöineen alkoi vaatia veronsa, ja alkuperäiskitaristi Marko Salo vaihtui Matti Palvalehtoon. Pian sen jälkeen alkuperäislaulaja Marko Kelan tilalle tuli Mika Rinttilä. Mukaan liittyi lisäksi kosketinsoittaja Vesa Kess.

The Rizzla Band käväisi studiossakin ja viimeisin taltiointi Manic Monday saavutti kiinnostusta myös valtakunnallisesti. Bändi lopetti aktiivitoimintansa vuonna 1996. Vuosia myöhemmin TRB:n soittajat palasivat yhteen miltei alkuperäiskokoonpanolla - samalla huomaten, että on aika palata kehiin entistä ehompana ja viisaampana niin musiikillisestikin kuin tuhoisia rock'n roll viettejäkin paremmin halliten.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku