Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Tuotanto

Jousikvartetto ja uuden etsintä

Olli Romanin jousikvartetto "X" valmistui 2007. Teoksen muotorakenteessa ensimmäinen osa on sonaattimuotoinen, mutta kaikkien neljän osan kokonaismuodon voi myös tulkita sonaattimuodoksi. Teos esitettiin Uuden musiikin lokakuu -tapahtumassa 2015. 


Puhallinkvintetto

Olli Romanin puhallinkvintetto on 11 minuuttia pitkä kaksiosainen teos. Kokoonpanona on huilu, oboe, klarinetti, fagotti ja käyrätorvi. Osat ovat Allegro ja Rondo con variazioni. Jälkimmäisen muoto on rivi ja muunnelmia. Puhallinkvintetto on Romanin ensimmäinen atonaalinen teos. "Tietoisesti atonaalisen musiikin tekniikkaan keskittyminen pakotti kiinnittämään huomiota tekniikkaan, mutta draama nostaa uljaasti päänsä pystyyn tässäkin teoksen edetessä."


Jousikvartettiino aamu-unisille

Jousikvartettiino on noin viisi minuuttia kestävä kuusiosainen teos, jonka Olli Roman on omistanut kaikille maailman aamu-unisille. Teos pohjautuu mm. omiin kokemuksiin aamuvirkkujen erilaisista suhtautumistavoista aamu-unisiin.


Kuorokantaatti Kukkiva maa

Katri Valan teksteihin laadittu kolmiosainen 20 minuuttia pitkä kuorokantaatti Kukkiva maa valmistui alunperin Barmat-sekakuoron tarpeisiin. Sittemmin Roman on muokannut kantaatista uuden, teknisesti haastavamman version. Siinä tematiikka on sama, mutta "valoa ja varjoja" on enemmän.
Teoksen uusitun version esittämiseen tarvitaan sekakuoro sekä kaksi sopraanosolistia, kaksi alttosolistia, tenorisolisti ja bassosolisti.  

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku