Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Sekakuoro Kärpänen

[Kuva: Sekakuoro Kärpänen]

Kuva: Sekakuoro Kärpäsen arkisto.


Vuonna 2011 perustettu Sekakuoro Kärpänen on nuorekas, viihteellinen sekakuoro. Kuoro toimii vuonna 2010 perustetun oululaisen Teatteri Kärpäsen alaisuudessa.

Kuoron vahvuus on kolmisenkymmentä laulajaa. Ikähaarukka on 18 - 35 vuotta. Kuoronjohtajana toimii Terhi Jutila, koreografina Hanna Poikela sekä ohjaajana Joni Saastamoinen. Kuoron toiminnanjohtaja on Laura Tauriainen. 


Harjoittelu

Sekakuoro Kärpänen harjoittelee säännöllisesti syksystä kevääseen. Myös kesällä sillä on vapaamuotoisempaa toimintaa. Kuoroharjoitukset pidetään yliopistolla maanantaisin. Jokainen laulaja harjoittelee lisäksi omia stemmojaan itsenäisesti sekä oman ääniryhmän kanssa. Uusia laulajia kuoro hakee kotisivunsa ja Facebook-sivunsa kautta.


Ohjelmisto

Sekakuoro Kärpäsen ohjelmisto on monipuolinen ulottuen perinteisistä kuorokappaleista päivän radiohitteihin. Vanhimmat laulut ovat 1500-luvulta; uusimmasta päästä ovat olleet Chisun, Rihannan, Lady Gagan ja Petri Nygårdin kappaleet. Kuoro laulaa a cappellana eli ilman säestystä. Laulujen sovitukset tekee kuoronjohtaja Terhi Jutila.


Esiintymiset

Kuoron esitykset ovat viihdyttäviä, humoristisia ja dramaattisiakin. Tanssikoreografiat suunnittelee Hanna Poikela, ja näyttämöllisestä ohjauksesta vastaa Joni Saastamoinen. Musiikillisesta tasosta ei tingitä lennokkaan esiintymisen takia.

Lähteet:

Sekakuoro Kärpäsen kotisivut [Hakupäivä 15.8.2013]
Kuoron Facebook-sivut
Heli Rintala: A cappellaa koreografian kera. Oulu-lehti 9.5.2012. 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku