Tekstin koko A- A+
Nuottikirjasto
Naxos

Selection 1968 - 70

Antero Kangas; kitara
Jorma Penttinen; kitara
Antero Perttula; rummut
Esa Saarinen; basso, laulu
Risto Penttilä; kitara, laulu
Pasi Törmälä; koskettimet

Hietasaarelaiset Penttinen, Perttula ja Saarinen harjoittelivat kolmestaan, mutta bändiin kaivattiin toista kitaristia. Antero Kankaan luokkatoveri Tuiran yhteiskoulussa vihjasi asiasta. Kangas liittyi mukaan yhtyeeseen, jonka nimeksi ajateltiin ensin antaa 13th Generation mutta lopulta päädyttiin Selectioniin. 

Harjoittelu tapahtui aluksi Saarisen kotitalon vintillä, sitten Perttulan kotona kunnes bändi pääsi sopivampiin tiloihin Hietasaaressa sijaitsevaan seurakunnan kesäkotiin. Treeneissä kävi myös monitaitoinen Risto Penttilä. Riston kitaristin- ja laulajantaidot huomattiin nopeasti, ja hänestä tuli bändin luontainen johtaja. Kangas siirtyi tässä vaiheessa "kuuntelupuolelle".

Ohjelmistoa valittiin John Mayallin ja Fleetwood Macin kaltaisilta brittibluesin kärkinimiltä sekä Moody Bluesilta. Penttilän jälkeen mukaan tuli vielä kosketinsoittaja Pasi Törmälä. Perusteellisen harjoittelun jälkeen yhtye soitti ensimmäisen keikkansa popkonsertissa Raatin seurakuntatalolla v. 1969.

Penttilä ja Törmälä jatkoivat lyhytikäiseksi jääneessä Lumpy Gravy -yhtyeessä. Siinä soitti bassoa Markku Keskinarkaus ja rumpuja Nakke Heikkilä. Yhtyeen nimi oli napattu Frank Zappalta. Ohjelmisto oli Selectionia suoraviivaisempaa rockia ja päivän hittejä.

Lähteet:

Oulu Pop History -blogi. [Hakupäivä 8.12.2014]