Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Space 1976 - 78

Riku Kukkonen; kitara, laulu
Toni Wong; kitara
Juha Alatalo; basso
Ali Rientamo; rummut

Pateniemeläiset koulukaverit Tony Wong ja Ali Rientamo sekä Heikki Hyvärinen perustivat Spacen 1975-76 paikkeilla. Yhtye harjoitteli aluksi triokokoonpanossa. Kuusisaaressa he tapasivat puolitutun kitaristi Riku Kukkosen ja houkuttelivat hänet mukaan. Hieman myöhemmin Hyvärinen jätti soittohommat ja hänen tilalleen basistiksi tuli Juha "Allu" Alatalo.

Tällä kokoonpanolla Space aloitti keikkailun koulubileissä. Ohjelmisto oli suoraviivaista 1950- ja 60-luvun rockia sekä Led Zeppelinin, Deep Purplen ja Dr. Feelgoodin kappaleita. Keskeisin vaikuttaja oli kuitenkin - kuten monille muillekin tuohon aikaan - Hurriganes. Omia lauluja yhtye väsäsi porukalla esikuvien tyyliin.

Wong perusti seuraavaksi Pasi Alatalon ja muutaman muun kellolaisen soittajan kanssa T-Dreamin. Sen linja oli Spacea hienostuneempi ja melodisempi. Eagles oli lähin esikuva. Riku Kukkosella oli bändivirityksiä toisen kovan kitaristin Jouko Salonkarin kanssan. Niistä kehittyi 1980-luvun alussa kaupungin tunnetuin ja siinä vaiheessa menestynein heavy-yhtye Riff Raff.

Lähteet:

Haastattelu: Tony Wong
Oulu-lehti 23.5.1977  

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku