Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Spiders 1977 - 84

Sukupuu: Joyful ► Spiders

Esko "Elvis" Lassila; kitara, laulu
Timo Rusanen; kitara
Jari Paulamäki; basso
Jussi Haapalainen; rummut  

[Kuva: Spiders]

Kuva: Heikki Mattila.


Yhtye perustettiin v. 1976 nimellä Joyful. Pojat olivat vasta 12-vuotiaita bändin osallistuessa kesällä 1977 uusien yhtyeiden kilpailuun, jossa sijoitukseksi tuli kolmas. Esko Lassila tuli mukaan alkuvuodesta 1979 ja pian sen jälkeen yhtyeen nimi muutettiin Spidersiksi.

Vuoden 1979 rockin SM-kisoissa Spiders voitti keskityylin sarjan. Soittajien keski-ikä oli yhä vasta viidentoista kieppeillä, mutta soitto kulki yhtä napakasti kuin rutinoituneemmilla tekijöillä. Yhtyeen taitoja, tyylitajua ja esiintymisen rentoutta kiiteltiin.

Manageri Antti Porkan luotsaamana Spiders pääsi levyttämään Finnlevyn Kräk-merkille. Ensimmäinen LP, Speeding, julkaistiin jo kesällä 1979 vain muutama viikko Ramblersin debyytin jälkeen. Vuonna 1980 ilmestyi toinen pitkä levy Follow me follow.

Spidersin tyyli oli melodinen rhythm n' blues - siten kuin termi ymmärrettiin ennen MTV-aikaa. Lassila ja Paulamäki siirtyivät 1981 Kauko Röyhkän yhtyeeseen. Lassila ja Rusanen kokosivat Spidersin uudelleen vuonna 1986, mutta yhtyeen toiminta oli kausittaista. Yhtyeen riveissä viivähtivät vuorollaan mm. Jamppa Heikkinen, Seppo Elsilä ja Tepa Siitonen.

Lähteet:

Jee jee jee : suomalaisen rockin historia
Kari Mustonen. Oulu-lehti 5.4.1979
Oulun ylioppilaslehti 1.2.1980, 21.11.1986  

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku