Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Stinkfoot 1978-

Ii / Oulu

Riku Halttu; kitara, laulu
Rane Kanniala; kitara, laulu
Pertti Kuivala; basso
Kimmo Oja; huuliharppu, kitara, laulu
Pasi Kaikkonen; rummut

Stink-foot on Frank Zappan Apostrophe-levyllä (1974) julkaistu laulu. Bändi nimeltä Stinkfoot puolestaan syntyi Iissä keväällä 1978 kun Riku Halttu, Pekka Väänänen (basso), Jouko "Keppeli" Järvenpää (rummut) ja Seppo Mielonen (kitara) kokoontuivat kokeilemaan kuinka yhteissoitto sujuisi. Aika ajoin mukana olivat myös Hannu Mielonen (laulusolisti/ rummut) ja Jaakko Kakko (kitara). 1980-luvun alkupuoliskolla ryhmä vakiintui muotoon: Riku, Hannu M., Keijo Koivikko (basso), Simo Karjalainen (kitara) ja kannujen takana vuorotellen Keppeli tai Juha "Timmi" Salminen.

Vuonna 1994 kitaraan vaihtui Eero Korhonen, Keijo G. rumpuihin vuonna 1998 ja bassoon Jukka Korhonen vuonna 2002. Aikojen saatossa bändissä on vilahdellut myös muita nimiä kuten Tapio Wiik ja Risto Silenius. 

Stinkfoot on keikkaillut lähinnä Oulussa ja ympäristössä. Tyypillisiä paikkoja alkuaikoina olivat Rattori, Rauhala ja Rysäklubi Iissä. Pisimmät reissut ovat ulottuneet Rovaniemelle ja Lappeenrantaankin asti. Keikkailua on jatkunut 2010-luvun lopullakin. 

Kommelluksiakin on vuosien mittaan sattunut: "Rysäklubilla kitaristillemme tuli kerran mieleen että olispa tyylikästä soittaa seisten Marshall -vahvistinsetin päällä. Tuumasta toimeen ja heti kohta kun soittoniekka pääsi vahvarin päälle seisaalleen, koko kasa kippasi nurin ja kitaristimme lavan taakse seljälleen. Mutta soitto ei katkennut hetkeksikään", kertoo Riku.

Stinkfootin musiikillinen linja perustuu 1960-70-lukujen rockmusiikkiin, tyylillisesti bluesista kevytprogeen. Tuoreimpaan kokoonpanoon on tuonut uutta sävyä Kimmo Oja huuliharppuineen. Alkuperäisestä Stinkfoot-miehistöstä Halttu on yhä mukana. Bändin ohjelmisto on voittopuolisesti omaa tuotantoa. Lainamatskua on tarttunut mukaan esim. bändeiltä Hot Tuna, Allman Brothers, Kansas ja herra Rory Gallagher.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History
Stinkfootin Facebook-sivu

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku