Nuottikirjasto
Naxos

Stinkfoot 1978-

Ii

Riku Halttu; kitara, laulu
Eero Korhonen; kitara, laulu
Jukka Korhonen; basso
Keijo Goman; rummut

Stink-foot on Frank Zappan Apostrophe-levyllä (1974) julkaistu laulu. Bändi nimeltä Stinkfoot puolestaan syntyi Iissä keväällä 1978 kun Riku, Pekka Väänänen (basso), Jouko "Keppeli" Järvenpää (rummut) ja Seppo Mielonen (kitara) kokoontuivat kokeilemaan kuinka yhteissoitto sujuisi. Aika ajoin mukana olivat myös Hannu Mielonen (laulusolisti/ rummut) ja Jaakko Kakko (kitara). 1980-luvun alkupuoliskolla ryhmä vakiintui muotoon: Riku, Hannu M., Keijo Koivikko (basso), Simo Karjalainen (kitara) ja kannujen takana vuorotellen Keppeli tai Juha "Timmi" Salminen. Aikojen saatossa bändissä on vilahdellut myös muita nimiä kuten Tapio Wiik ja Risto Silenius. Nykykokoonpanon jäsenistä Eero liittyi ryhmään 1994, Keijo G. 1998 ja Jukka 2002.

Stinkfoot on keikkaillut lähinnä Oulussa ja ympäristössä. Tyypillisiä paikkoja alkuaikoina olivat Rattori, Rauhala ja Rysäklubi Iissä. Pisimmät reissut ovat ulottuneet Rovaniemelle ja Lappeenrantaankin asti.

Ja kommelluksiakin on sattunut: "Rysäklubilla kitaristillemme tuli mieleen että olispa tyylikästä soittaa seisten Marshall -vahvistinsetin päällä. Tuumasta toimeen ja heti kohta kun soittoniekka pääsi vahvarin päälle seisaalleen, koko kasa kippasi nurin ja kitaristimme lavan taakse seljälleen. Mutta soitto ei katkennut hetkeksikään", kertoo Riku.

Stinkfootin musiikillinen linja perustuu 1960-70-lukujen rockmusiikkiin, tyylillisesti bluesista kevytprogeen. Omia biisejäkin on kasassa noin setillinen. Lainamatskua on tarttunut mukaan esim. bändeiltä Hot Tuna, Allman Brothers, Kansas ja herra Rory Gallagher.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku