Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Stonehenge 1984 - 88

Timo "Timppa" Kopola: laulu
Jari "Oze" Oikarinen: kitara
Jouko "Sivukki" Sivusalo: kitara
Jorma "Jomppe" Makkonen: basso
Matti "Maza" Torro: rummut

Elettiin loppuvuotta 1984 kun Stonehenge alkoi muototua Ozen, Timpan (ex-Caesar, ex-Overlord) ja Sivukin (ex-Act, ex-Overlord) ympärille. Bändi treenaili aluksi Oulun Puolivälinkankaan "Puokkarin" nuorisotalolla, myöhemmin harjoituspaikaksi vaihtui Kaijonharjun nuorisotilat. Porukan alkuperäinen basisti oli "Unski". Joka pian joutui kuitenkin opiskelujensa johdosta muuttamaan toiselle paikkakunnalle, niinpä hänen tilalleen astui Jomppe. Alkuvaiheen rumpali löytyi oikeastaan sattuman kautta. Juha Jaara sattui kävelemään ohi Ozen ja Timpan istuskellessa Cafe Ainossa, ja tuttava tiesi vihjata että "tuossapa kävelee teille rumpali". Vuoden -87 tienoilla kapuloiden varteen vaihtui Maza, joka viihtyikin kokoonpanossa mukana aktiivikauden loppuun saakka.

Stonehenge keikkaili Oulussa ja lähialueilla n.300km säteellä. Soittajille mieleenjäänyt erikoinen alkuaikojen esiintyminen oli Ouluhallissa. Kyseessä oli Oulun ensimmäinen American Car Show -ja Stonehenge taisi olla samalla ensimmäinen orkesteri joka soitti kyseisessä paikassa.

Bändin päätettyä toimintansa sen energisiä soittajia on vilahdellut mukana lähes parissakymmenessä muussa lähiseudun kokoonpanossa, esimerkkeinä Gang Bang, F14, Killmister, T.I.P., Myon ja Heavy Oze Group.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku