Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Oulun Teekkarikuoro Teeku ry

[Kuva: Teeku]

TeeKu keväällä 2005. Kuva: Antti Palsola.


Oulun Teekkarikuoro eli TeeKu on Oulun yliopistossa toimiva opiskelijoiden harrastejärjestö. Se on perustettu vappuna 1993. Vaikka kuoro lauloi alkuun mieskuorosovituksia, on toiminnassa ollut mukana naisia alusta asti, ja nykyisin sovituksetkin ovat sekakuorolle tarkoitettuja.

Pohjan TeeKun toiminnalle loi kuoron ensimmäinen taiteellinen johtaja Maria Portaankorva. Hänen jälkeensä kuoroa on johtanut Marja Kansanen, Teemu Haapala sekä Maija Juntunen. Kuoron nykyinen taiteellinen johtaja on Sini Lähdenmäki.

Jäseniä TeeKussa on noin 50. He ovat pääosin teekkareita vuosikurssiin katsomatta, mutta mukana on muitakin laulamisesta innostuneita, jo yliopistosta valmistuneita että muidenkin tiedekuntien edustajia. Kuoron esiintyessä kokoonpano on tilaisuudesta riippuen noin 15-25 henkeä.


Harjoittelu

TeeKu harjoittelee viikoittain yliopiston lukuvuoden aikana. Uusia jäseniä otetaan mukaan syys- ja kevät lukukausien alussa. Laulukokeita ei järjestetä, vaan kaikki halukkaat ja mielellään laulutaitoiset Oulun yliopiston opiskelijat voivat mennä mukaan laulamaan.

Esiintymispalkkioiden ja sponsorituen lisäksi TeeKun toimintaa rahoitetaan mm. Opintotoiminnan Keskusliitto ry:n (OKRY), Oulun Teekkariyhdistys ry:n ja Oulun ylioppilaskunnan myöntämillä avustuksilla.


Ohjelmisto

Oulun Teekkarikuoro esittää sekä kevyempää että vakavampaa musiikkia aina tilaisuuden järjestäjien toivomusten mukaan. Perinteisten teekkarilaulujen, juomalaulujen ja muiden muuten vain hauskojen kappaleiden lisäksi kuoro esittää isänmaallisia ja suomalaiskansallisia lauluja. Kuoron ohjelmistoon kuuluvat myös joululaulut.


Esiintymiset

Vuosittaisten kevät- ja syyskonserttien lisäksi TeeKu esiintyy mm. yritysten pikkujouluissa, yliopiston tai sen opiskelijoiden tilaisuuksissa, kuin myös kaikenlaisissa muissa tilaisuuksissa palkkiota vastaan. Kuoron voi varata erilaisiin tilaisuuksiin tai tapahtumiin noin kolmen viikon varoitusajalla.

Pääasiallisesti kuoro esiintyy Oulussa ja sen ympäristökunnissa. TeeKulla on ollut kysyntää Oulun seudulla niin paljon, että muualla päin ei ole juuri ehditty käymäänkään. Yhteiskonsertteja TeeKu on tehnyt esimerkiksi Teekkaritorvien, Mauri Antero Nummisen sekä muiden akateemisten kuorojen kanssa.


Diskografia

17 biisiä. 15-vuotis-cd. TeeKu, p2008.
Saippuaooppera. TeeKu, p2000.

Lähteet:

Susanna Kemppainen: Kuoro, jossa laulutaito ei ole este. Kaleva 15.11.2008, s. 35.
Oulun Teekkarikuoron kotisivu [hakupäivä 9.4.2008]
Saippuaooppera-cd:n kansiteksti.

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku