The Wild Things 1965-1970

Tornio

Paavo "Pate" Hakomäki; rummut, laulu
Aarre "Äre" Hakomäki; soolokitara, laulu
Pauli "Polle" Hakomäki; basso, laulu
Juhani "Jussi" Erholts; komppikitara, laulu
Kalle Kantola; urut, laulu
Väinö Kantola; urut, laulu
 
Hakomäen veljesten v. 1965 perustama The Wild Things oli Tonicsin ohella Lapin ahkerimmin keikkailevia popyhtyeitä. Keikkareissuja tehtiin akselilla Ivalo - Helsinki. Suurimmat yleisöt yhtyeellä olivat Helsingissä Stump-lehden järjestämässä bändikilpailussa sekä Kalajoen juhannusjuhlilla. 
 
Nuorukaisten soittoharrastus alkoi tyypillisesti rautalangasta 1963. Vaikutteita poimittiin mm. Ruotsin radiosta, jonka ennakkoluuloton ohjelmapolitiikka ei kaihtanut tuoreita pophittejä. Esikuvia olivat mm. Beatles, Kinks ja Small Faces ja yleisestikin brittibeat. The Wild Things -nimi napattiin luonnollisesti The Troggsin kappaleesta. 
 
Aina ei yhtye saanut soittaa poppia, sillä se toimi myös vierailevien artistien säestäjänä. Näitä olivat mm. Kreivi Lindgren, Martti "Huuhaa" Innanen ja M. A. Numminen. Lisäksi tanssipaikoilla vaadittin joskus uhkaamallakin tangoa popin ja rockin sijasta. 
 
The Wild Things hajosi vuonna 1970. Paavo ja Pauli perustivat tanssiyhtye Bornosin ja Aarre  Zackes Blues Bandin, joka esiintyi Iin Operaatio Villikissa-festivaaleilla ja säesti muun muassa Ann-Christineä tämän Lapin kiertueella.
 
Ensimmäinen comeback-keikka the Wild Thingsillä oli vuonna 1999, jonka jälkeen Hakomäen veljekset ovat esiintyneet silloin tällöin. 
 
 
Lähde: Arto Junttila, Väylän pyörre, 3.1.2013.