Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Toni Nygård

Toni Nygårdin (s. 1974) nimi on alkanut näkyä levykrediiteissä 1990-luvun lopulta lähtien. Mies on todellinen musiikin monitaituri: säveltäjä, sanoittaja, sovittaja sekä studioalan yrittäjä. Vuodesta 2005 hän on toiminut Säveltäjät ja sanoittajat Elvis ry:n johtokunnassa.

Nygårdilla on monipuolinen musiikillinen tausta. Jo alle kouluikäisenä hän opetteli soittamaan rumpuja ja pianoa. Koulunsa hän kävi musiikkiluokilla Myllyojan koululta Pohjankartanoon ja edelleen Madetojan musiikkilukioon. Hän suoritti Oulun konservatoriossa lyömäsoitintutkinnon. Opintojaan hän jatkoi Englannissa Leedsin musiikkikorkeakoulussa.

Parikymppisenä Nygård keikkaili tanssiyhtye Ässien kanssa, ja oli tekemässä yhtyeelle singleä. Levyn hyvä menestys kannusti suuntautumaan studiouralle. Omassa Finnsound Project -tuotantostudiossaan Oulun Hiukkavaarassa Nygård on tuottanut iskelmä- ja popartisteille taustakuoroja myöten valmiita pohjia. Multi-instrumentalistina hän soittaa itse puolet äänitteiden soitinosuuksista, lopusta huolehtivat projektiin palkatut muusikot. Hänen taitojaan ovat hyödyntäneet Veikko Juntunen ja Jussi Rasinkangas.

Erikoinen tehtävä oli luoda levytyskelpoiset versiot edesmenneen Jamppa Tuomisen parista julkaisemattomasta laulusta. Perikunta halusi julki vain demoversiona olleet laulut. Nygård teki niihin uudet taustat, ja laulut julkaistiin Jampan kokoelmalevyllä..

Nygårdin sävellykset ovat keikkuneet korkealla radioiden suosikkilistoilla. Niitä ovat levyttäneet mm. Souvarit, Juhamatti, Anna Eriksson, Marita Taavitsainen, Jyrki Anttila, Heidi Kyrö, Tomi Markkola, Juha Metsäperä ja Suvi Teräsniska. Useampi Nygårdin laulu on osallistunut Suomen Euroviisukarsintojen finaaliin. Tangomarkkinoiden sävellyskilpailussa on tullut toinen sija.  

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku