Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Ura

Ahvenjärvi ja Lappalainen suorittivat teorianopettajan jatkotutkinnon Oulun konservatoriossa vuonna 2002. Oulun vuosina sävellystä molemmille opetti Vesa Valkama, joka on ollut heidän merkittävin opettajansa.

Alkuvuodesta 2002 Ahvenjärvi ja Lappalainen suuntasivat yksityisopintoihin Prahaan. Kevään ja kesän 2002 he opiskelivat Luxemburgin konservatoriossa. Vuosina 2002-2005 he opiskelivat Mozarteum-yliopistossa Salzburgissa ja suorittivat siellä sävellyksestä loppututkinnon Adriana Hölszkyn johdolla. Laajaan nykymusiikin opinto-ohjelmaan kuului mm. elektronimusiikin, analyysin ja orkestraation opintoja.


Opetuskokemus

Tällä hetkellä Sanna Ahvenjärvi opettaa musiikin teoriaa ja sävellystä Jokilaaksojen musiikkiopistossa. Hän on opettanut musiikin teoriaa ja musiikin historiaa myös Oulun konservatoriossa, Oulun seudun ammattikorkeakoulussa ja Oulun Oulun konservatoriossa.

Ahvenjärvi toimi lukuvuonna 2004-2005 Rovaniemellä Lapin musiikkiopiston nimikkosäveltäjänä Suomen musiikkioppilaitosten liiton (SML) ja Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen (FIMIC) järjestämässä Säveltäjä musiikkioppilaitoksessa -projektissa. Vuosina 2005 -2009 hän opetti sävellystä Oulun konservatoriossa musiikkiopistoasteella. Ahvenjärven sävellysoppilaiden konsertteja on järjestetty vuosittain 2006-2009, mm. Uuden musiikin lokakuu -festivaaleilla.

...Tulindbergin salissa vallitsi raikas, myönteinen ilmapiiri. Nuoret säveltäjät ja esiintyjät halusivat näyttää osaamistaan. Koululaisyleisö jaksoi aamukonsertissa kuunnella, kun musiikki tarjoiltiin kiinnostavalla tavalla teatterin ja videon keinoja hyödyntäen.
Ahvenjärven luokkaa ei voi nollata sanomalla, että onhan säveltämistä harrastettu ennenkin. Saamme todistaa hyvin perustavanlaatuista muutosta ajattelussa. Säveltäminen putoaa sfääreistä ihan tavalliseksi asiaksi. Sitä voi harrastaa Sannan ohjauksessa kuin kokkikerhoa, tanssia, Metallicaa, kartingia tai tennistä...
- Ote konserttiarvostelusta (Kaleva 1.10.2008)

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku