Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Naiskuoro Viihdepiikkarit

[Kuva: Viihdepiikkarit]

Kuva: Viihdepiikkarien arkisto.


Viihdepiikkarit sai alkunsa Kiiminkijoen opistossa Haukiputaalla vuonna 1991 perustetusta sekakuorosta. Ensimmäisenä kuoronjohtajana toimi Jukka Saarman. Koska miehiä ei ollut tarpeeksi, kuoro muutettiin naiskuoroksi vuonna 1994. Naiskuoro Viihdepiikkarit -nimen kuoro sai 1996.

Nykyään kuoro toimii Oulu-opiston alaisuudessa. Kaudella 2013 - 2014 kuoronjohtajana on toiminut Jaana Raivio. Kuoroon kuuluu n. 35 naista. Laulajien ikäjakauma on 25 - 70 vuotta.


Kuoron toiminta

Kuoron ohjelmisto on 2-4 äänistä, viihteellistä ikivihreistä iskelmistä nykypäivän viihde- ja popmusiikkiin. Lauluja niin miehistä, naisista kuin rakkaudestakin, siis viihdettä laidasta laitaan. Kuoron motto onkin "jokaiselle jotakin".

Keikkaohjelmistonsa kuoro suunnittelee aina tapauskohtaisesti. Palvelutalokeikalle kappaleet valitaan iäkkäämmän yleisön makuun, kun taas ravintolasetti on selvästi rockimpi. Esiintymiskokoonpano vaihtelee sen mukaan, ketkä kulloinkin mukaan pääsevät.

Monet kuoron lauluista ovat pitkäaikaisen kuoronjohtajan Ahti Seppin sovituksia, joita täydentävät pianosäestys ja/tai monipuoliset bänditaustat. Osa lauluista lauletaan myös a cappella. Ohjelmisto on huumorilla höystettyä ja ns. pilke silmäkulmassa tehtyä. Kuoro laulaa monilla kielillä (esim. viroksi ja ruotsiksi) mutta kuitenkin pääsääntöisesti suomeksi ja englanniksi.

Elokuussa 2008 Viihdepiikkarit kävi esiintymismatkalla Budapestissa. Vuonna 2009 se osallistui Yle TV2:n Suomen paras kuoro -kilpailuun ja eteni kisassa jatkokierrokselle. 


Julkaisut

Viihdepiikkarit julkaisi ensimmäisen oman levynsä Kera korkojen syksyllä 2013. Levy äänitettiin Ahti Seppin johdolla Haukiputaan Teatterikuopalla.

Vuonna 2006 julkaistulla kokoelma-cd:llä Haukiputtaalla soi on Viihdepiikkarien esitys laulusta Olen luonasi sun.

Lähteet:

Viihdepiikkarien kotisivu.
Anssi Juntto: Haukiputaalla helähtää hevisti. Kaleva, 3.10.2009, s. 27.
Viihdepiikkarien Facebook-sivu
 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku