Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Wilds 1967 - 70

Arto Laurila; koskettimet, laulu
Seppo Bäf; basso, laulu
Hannu Harjula; kitara, laulu
Väinö Korhonen; rummut

Wilds oli julkisuuteen tullessaan varsinainen nuorisobändi, soittajat kun olivat vasta 12-14-vuotiaita! Tämä oli 1960-luvulla melkoisen harvinaista - soittoharrastus kun virisi useimmilla vasta 15 ikävuoden jälkeen.

Yhtye sai alkunsa oikeastaan Korhosen kotitalon kellarissa Mustallasuolla, missä Väiski pääsi kuuntelemaan isonveljensä orkesterin harjoittelua ja itsekin kokeilemaan oikeiden rumpujen soittoa. Sehän lähtikin sujumaan ja ei muuta kuin bändiä perustamaan! Ajan mittapuiden mukaan kohtuullisen hyvä soittotaito ja Wildsien nuorekas imago olivat vahvat eväät paikallisen nuorison suosioon.

Väiskillä oli soittotaidon lisäksi myös keikkamyyjän vikaa, ja niinpä Wildseilla riittikin soittotilaisuuksia. Myönnytyksiä tanssimusiikin suuntaan piti kyllä tehdä. Yhtyeen loppuvaiheissa sen riveissä vierailivat kitaristina - sittemmin taitavana rumpalina tunnettu - Raimo "Rape" Raappana sekä basistina Hannu "Hantte" Karjalainen.

Wilds voitti aikoinaan pari paikallista bändimestaruuskisaa, ja erilaisia keikkoja tosiaan riitti, mm. hypnotisoija Kalle Myllylän kanssa. Wildsien toiminta hiljeni Väiskin loukkaannuttua vakavasti auto-onnettomuudessa keikkamatkalla kesällä 1970.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku