Wristshakers 1980-

Rovaniemi

Mikko Koivula; rummut
Jussi Nykänen; laulu, huuliharppu, kitara
Kepa Härkönen; kitara
Hannu Lehtomaa; basso

1980-81 sai Mikko Koivulan kodin piharakennuksessa alkunsa yhtye, joka päätti soittaa bluesia. Yhtyeen nimeksi tuli Rust. Alkuvaiheessa bändiin kuului rumpali Koivulan lisäksi kitaristi Kepa Härkönen, basisti Hannu Lehtomaa sekä laulaja-huuliharpisti-kitaristi Pekka Pulkkinen.

Uutteran harjoittelun ansiosta repertuaarissa oli pian toista sataa kappaletta. Vuonna 1982 yhtyeen nimeksi vaihdettiin Wristshakers. Yhtye osallistui 1984 rockin SM-kisoihin ja pääsi kuuden parhaan joukkoon (Kolmas Nainen voitti kisan). Hieman myöhemmin yhtye lisäsi vahvuuteensa kosketinsoittajan. Keikkoja riitti ja niille kuljettiin nyt Mercedes-keikkabussilla.  

Ensimmäisen äänitteensä Wristshakers julkaisi vuonna 1995. Levyltä kappale What Is It pääsi Radiomafian soittolistalle. Toinen albumi Can You Play This? julkaistiin 1997 ja vuonna 2003 kolmas nimeltään Fresh Rye

Keikkailu on jatkunut 2000-luvulla ja kohteet ovat välillä olleet eksoottisiakin: 2006 Wristshakers soitti Bosnia-Herzegovinassa ja Murmanskissa. 2010 yhtye juhli 30-vuotista taivaltaan kotoisasti Rovaniemellä. 

Vuosien mittaan Wristshakersin kokoonpano on muuttunut moneen otteeseen, mutta nykyäänkin kolme alkuperäisjäsentä on yhä mukana. Kitaristi Kepa Härkönen on vaikuttanut myös oululaisessa Kingmen Combossa. 

Lähde: yhtyeen kotisivu

Lisätietoa Populappi-tietokannassa