Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Yrjö Mikkonen

[Kuva: Yrjö Mikkonen]

Kuva: Yrjö Mikkosen arkisto.


Yrjö Mikkonen (s. 1949) valmistui Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan musiikkitiede. Hän on opiskeli myös viulunsoittoa, laulua ja kuoronjohtamista. Vuonna 2004 Mikkosen tieteidenvälinen väitöskirja On Conceptualization of Music hyväksyttiin erinomaisin arvosanoin.

Mikkonen opetti musiikinhistoriaa Oulun konservatoriossa vuosina 1979-2014. Hän on luennoinut Oulun ja Kuopion yliopistoissa ja toiminut aktiivisesti musiikki- ja kulttuurikirjoittajana. Hän toimii myös muusikkona (kitara, viulu, laulu). 

Säveltäjänä Mikkonen on pääosin itseoppinut. Ensimmäiset sävellykset syntyivät 1970-luvun lopulla. Viime aikoina hän on kehittänyt sävellys- ja orkestrointitatojaan kanadalaisen professori Alan Belkinin johdolla. 

Mikkosen musiikissa on sävyjä mm. taidemusiikista, elokuvamusiikista, jazzista ja maailmanmusiikista. Sävellystyötä hän tekee usein yhteistyössä teosten esittäjien kanssa. Hän on säveltänyt lastenmusiikkia, kamarimusiikkia, orkesterimusiikkia, liedejä ja kuorolauluja. Hänen tuotantoaan on äänitteillä Inner landscapes (1998) sekä suositulla lastenmusiikkalbumilla Tilleri Talleri Talliainen (1981). 

Vuoden 2012 Uuden musiikin lokakuu -festivaalilla kantaesitettiin kolme Mikkosen teosta: Habanera, Tarantella sekä Taikakissa ja muita tarinoita.

Lisätietoa Yrjö Mikkosesta on hänen englanninkielisellä kotisivullaan. Siellä on myös teosluettelo sekä linkkejä hänen sävellystensä esityksiin Youtubessa. 

 

Lähde: Yrjö Mikkosen kotisivu
 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku