29.5.2015: Taidetta keväisestä luonnosta

Viidesluokkalaiset viettivät vuoden viimeisen kuvataidetunnin pihalla tehden luontoihmisten kasvokuvia lähimetsän antimista. Aurinko paistoi jo kesäisesti, mikä näkyy luontokasvojemme iloisissa ilmeissä :)

   

 

 

20.5.2014:  Moottoripyöräilijät koulukiusaamista vastaan

Alaluokkien pihalle ajoi puolenpäivän aikaan pitkä letka moottoripyöriä ja ikkunoissa riitti uteliaita ihastelijoita. Saimme vieraaksemme Motoristit koulukiusaamista vastaan ry:n edustajan Tampereelta vahvistettuna isolla joukolla oululaisia motoristeja sekä vierailijoita ympäri Suomea. 

Vierailun koulullemme järjesti Koululaista ei jätetä ry:n puheenjohtaja Sirpa Erho. Koululaista ei jätetä on tammikuussa Ouluun perustettu yhdistys, jonka tarkoitus on ennaltaehkäistä koulukiusaamista, edistää ja lisätä erilaisuuden ymmärtämistä ja hyväksymistä kouluissa. Motoristit koulukiusaamista vastaan on järjestänyt useita tempauksia Etelä-Suomessa, mutta nyt toimintaa aloitetaan myös pohjoisessa. Oululaiset moottoripyöräilijät (Gospel Riders, Old Army MC, Harley Davidson Club Finland Chapter 10, Lost Tribe) olivat isolla, kolmenkymmenen hengen joukolla mukana työssä koulukiusaamista vastaan.

Salissa motoristit kannustivat kaikkia oppilaitamme ottamaan vastuun siitä, ettei ketään kiusata. Selkeänä viestinä oli, että koulun pitää olla kaikille sellainen paikka, jossa saa olla rauhassa. Kun jokainen huolehtii, ettei itse kiusaa ketään, ei edes leikillään, on kaikilla hyvä olla. Mukaan tapahtumaan terveisensä toivat Oulun Poikien talosta Jussi Markus ja Matti Rissanen.

 

Pyörän selässä vieraat toivat mukanaan myös Taikuri-Karin. Salissa päästiin kikattelemaan hassulle taikurille, joka ilahdutti tempuillaan oppilaita.

Päivän kohokohta oli kuitenkin salitilaisuuden jälkeen ulkona, kun oppilaat pääsivät ihastelemaan etupihalle parkkeerattuja moottoripyöriä. Ystävälliset pyöränomistajat antoivat oppilaiden koeistua ja kaasutella pyörillään. Mustien nahkaliivien joukossa loisti ihastuneita uusien moottoripyöräfanien hymyjä :)

Katso lisää kuvia tapahtumasta täältä.

 

Lue Ylen juttu täältä

20.3.2014  Seiskalle-ilta

Keskiviikkona 19.3 kokoonnuimme Pöllönkankaan koululle Seiskalle-iltaan. Mukana olivat Pöllönkankaan ja Kuivasjärven koulun tulevat seiskaluokkalaiset huoltajineen. Aluksi rehtori Risto Saartoala ja opinto-ohjaaja Outi Linnanmäki kertoivat seitsemännelle luokalle siirtymisestä. Paikalla olivat myös nuoriso-ohjaajat Ritaharjun, Kaijonharjun ja Pateniemen/Rajakylän nuorisotiloilta.

Nuoriso-ohjaajat kertoivat omista tiloistaan ja aukioloajoistaan. Tämän jälkeen he jakoivat meidät tulevat seiskat kolmeen ryhmään. Siirryimme luokkiin keskustelemaan säännöistä ja velvollisuuksista. Sillä aikaa huoltajat pohtivat omissa ryhmissään vanhempien roolia kasvatuksessa. Lopuksi siirryimme takaisin saliin ja kokosimme ajatuksemme yhteen. Naurukin irtosi ja kaikilla oli hauskaa.

Kirj. tulevat seiskaluokkalaiset Anna, Linnea, Kiia ja Anni

 

11.12.2013 Välitunneilla lumitaidetta

Lauha ilma ja pienet lumisateet ovat näkyneet alaluokkien pihalla hurmaavina lumipatsaina. Välitunneilla on riittänyt innokkaita rakentajia kaikkille koskemattomille lumipeitteille.

 

Kiitos ahkerille taiteilijoille! Pidetään patsaat ehjinä!

 

8.11.2013  Nenäpäivä-aamunavaus

Oppilaskunta järjesti salissa nenäpäiväperjantaina aamunavauksen. Oppilaskunnan edustajat kertoivat meille, mihin kampanjalla kerättäviä rahoja voidaan käyttää. Köyhien maiden lasten koulunkäynnin mahdollistaminen on yksi tärkeä avustuskohde.

Aamunavauksen jälkeen luokissa kiersi Robinin nenäpäivälevy Erilaiset, jonka voit kuunnella myös YouTubesta.

Oppilaskunnan edustajia hauskoissa monsterinenissään:

 

 

10.10.2013  Alaluokkien syysolympialaiset

Alaluokkien liikuntapäivää vietettiin torstaina 10.10.2013 syysolympialaisten merkeissä.

Monipuolisesta olympiapäivän suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi ansiokkaasti ikioma liikuttajamme Iida Ruottinen. Tapahtuman järjestäminen oli Iidan näyttökoe liikuntaneuvojaopinnoissaan.

Olympialaisiin kuului useita toimintapisteitä, joissa kokeiltiin erilaisia liikuntatapoja. Tunnelmia hauskan ja vauhdikkaan päivän kulusta löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

 

4.10.2013 Soivan siilin ja Pohjan sotilassoittokunnan konsertti

Koulun ja kulttuurin välisenä yhteistyönä Pöllönkankaan koulu sai koululle maksutta seuraavaa Soivan siilin ja Pohjan sotilassoittokunnan konsertin.

"Soiva Siili ja Pohjan Sotilassoittokunta kiertävät Oulun kouluja puhallinorkesterimusiikin, sotilasmusiikin ja soivasiilimusiikin lähettiläinä. Kapellimestari Jaakko Nurila on laittanut sovituskynällään Soivan Siilin lauluihin töttöröötä ja tättäräätä. Kokoonpanot vaihtelevat, Siilimiehet marssivat ja sotilasmuusikoita laulattaa. Myös perinteistä puhallinorkesterimusiikkia sekä soitinesittelyjä on luvassa. "

Klikkaa ja katso, miltä meno konsertissa näytti!

Pöllönkankaan VerkkoKohina 2013

Alaluokkien kuvataidetöitä, kirjoituksia ja käsitöitäkin esittelevä VerkkoKohina on julkaistu. Käy selailemassa verkkolehteä!

Perinteinen paperilehti Oulun koulun Kohinaa julkaistaan huhtikuun 19. päivä. 

 

 

21.2.2013: Puhallinorkesteri Virtuoson konsertti

Oulun konservatorion ja seurakunnan yhteinen puhallinorkesteri Virtuoso konsertoi koulullamme torstaina 21.2.2013. 

Orkesterin kapelimestareina toimivat Sauli Orbinski ja Esa Lappi. Koko koululle musisoinut ryhmä esitti mm. yleisölle tuttua elokuvamusiikkia ja herätti ihastusta tulkinnallaan Simpsoneitten tunnusmusiikista.

Konsertin jälkeen kolmasluokkalaiset jäivät vielä tutustumaan tarkemmin soittimiin ja pääsivätpä jotkut kokeilemaan musisointiakin.

 

----------------------------------------------------------------------------

 

25.1.2013:     Annalle pronssia sarjakuvakisassa!

Koulumme oppilas Anna Leppälä (4-5 lk.) saavutti hienon pronssisijan Kalevan järjestämässä uutissarjakuvakisassa tammikuussa. http://m.kaleva.fi/uutiset/oulu/sarjakuvakisassa-koppi-uutisesta/619234/
 
Annan lisäksi muiden palkittujen kilpailijoiden töitä voi ihastella osoitteessa
 
ONNITTELUT ANNALLE PALKINNOSTA! 
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 

15.12.2012:     Alaluokkien joulujuhla 2012

Alaluokkien joulujuhla oli lauantaina 15.12.2012.

Katso PDF juhlasta.

 

 

----------------------------------------------------------------------

Liikkuva koulu- valokuvakilpailu

Koulumme ihanat liikuttajat Iida ja Paavo yhdessä Katri-opettajan kanssa järjestivät valokuvakilpailun. Kilpailussa luokkien piti ottaa valokuva, jossa on mahdollisimman paljon iloa ja liikettä. Katso liitteestä, kuinka upean vauhdikkaita ja riemukkaita kuvia kilpailuun osallistui!

Voittajaluokka 6B sai otoksestaan palkinnoksi leuanvetotangon luokan käsivoimia kasvattamaan :)

 

-------------------------------------------------------------

22.11.2012:     Taikuri hämmästytti alaluokkalaisia!

22.11.2012 Torstaina saimme alaluokkien vieraaksi taikuri Tapio Salomaan. Salomaa hämmästytti yleisöä monenlaisilla tempuilla.

Salissamme saatiin hämmästellä taikuudella korjaantuvia revittyjä sanomalehtiä, liikkuvia narunpäitä, katoavia kananmunia, tuoremehua juovaa sanomalehteä ja numeroaan muuttavia kortteja. Eikä sateenvarjokaan toiminut ihan perinteisesti!

Pari oppilasta pääsi lavalle avustajaksi. Onneksi kukaan heistä ei kadonnut!

Taikurin kotivivut löytyvät täältä.

 

----------------------------------------------------

9.11.2012: Oppilaskunnan hallitus järjesti nenäpäivän

Perjantaina  9.11. vietettiin koulussamme Nenäpäivää. Idea lähti liikkeelle 1-6- luokkien oppilaskunnan hallituksesta. Aamulla 4-5-luokan päivänavauksessa käsiteltiin Nenäpäivää ja luokissa kerättiin vapaaehtoisia lahjoituksia Nenäpäivä-keräykseen. Lisäksi oppilaat saivat varustautua hassuin nenin perjantaipäivänä.

Nenäpäivä-tempaus kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi ja yllyttää suomalaisia hauskaan varainkeräykseen. Lisätietoa löytyy Nenäpäivän  nettisivuilla.

Nenäpäivä-nettisivuilta löytyy myös eri yhteisöjen ja ryhmien tiimejä, joiden kautta voi kätevästi tehdä Nenäpäivä-lahjoituksia (vaikkapa vaihtoehtona luokissa kiertävälle lippaalle). Meidän koulullemmekin on luotu tiimi, nimeltään "Pöllönkankaan koulu".

Osoitteesta  http://www.nenapaiva.fi/tiimit  , josta pääsette vaikka heti lahjoittamaan haluamanne summan suoraan oman koulun tiimin kautta. Tiimilistasta etsitään vain Pöllönkankaan koulun tiimi, jonka kautta lahjoituksen voi tehdä joko verkkopankin kautta tai tekstiviestin avulla. Samalla sivujen kautta pääsee reaaliajassa seuraamaan kuinka suureksi koulumme tiimin summa kohoaa. Muistattehan, että lahjoitussummien ei tarvitse olla suuren suuria – pienetkin lahjoitukset yhdistettynä saavat paljon hyvää aikaan!

Kiitos!

1-6 –luokkien oppilaskunnan hallitus

-------------------------------------------------------------

19.10.2012: Alaluokat lähtivät syyslomalle halloweentunnelmissa

Perjantaisena päivänavauksena oli syyslaulutilaisuus salissa. Alaluokkien oppilaskunta halusi järjestää halloweennnaamiaiset ja kun viitosluokkalaiset pitivät vielä puffettia, loistava lomanaloitus oli kasassa :)

salissa kuutosten bändi esiintyi, opettajat laulattivat ja laulajista löytyi monen moista ja pelottavannäköistä hoilottelijaa...

 

-------------------------------------------------------------

 

 

Suojatiellä joka nokka tarkkana!

Kir-joit-ta-nut 1A: 

Pöl-lön-kan-kaan kou-lus-sa on o-pe-tel-tu lii-ken-ne-tur-val-li-suus-jut-tu-ja. Ang-ry Birds-it o-li-vat o-pet-ta-mas-sa suo-ja-tiel-lä kul-ke-mis-ta. 

Jo-kai-nen lap-si sai men-nä suo-ja-tien y-li pai-na-mal-la lii-ken-ne-va-lon nap-pi-a. 

Tien y-li kä-vel-tiin pu-nai-sen lin-nun tai vih-re-än pos-sun kans-sa. 

Pi-tää muis-taa kat-so-a mo-lem-piin suun-tiin en-nen y-li-tys-tä.  

 

Op-pi-lai-den mie-les-tä vie-rai-lu o-li ki-va. O-li haus-kaa ol-la lin-nun ja pos-sun kans-sa kä-sik-käin. Se-kin o-li ki-vaa, et-tä sai hei-jas-ti-men, kor-tin ja lu-ku-jär-jes-tyk-sen.

Pai-kal-la o-li toi-mit-ta-ji-a. Se jän-nit-ti.

"Siellä oli kivaa." (Aida)

"Tämä voitais järjestää vielä monta kertaa uudestaan." (Neea)

"Se oli hyperkivaa kun sai heijastimen." (Aleksi)

**********

Kirjoittanut 2A:

Liikenneturvan kampanja

Salissa harjoiteltiin suojatien ylittämistä. Yhdessä suojatiessä oli liikennevalot, kahdet olivat valottomat.

Angry Birds –hamoista lintu ja possu kuljettivat oppilaat pareittain reitin läpi. He käsimerkein opastivat oppilaita. Ennen radalle pääsyä opastettiin suojatiellä liikumisessa. Radan varrella oppilaat saivat muistoksi mukaansa heijastimen, kortin ja lukujärjestyksen.

Mielipiteitä:

Oppilaat ilahtuivat saamistaan lahjoista. Rata oli kiva, mutta helppo. Suojatien ylittämissäännöt olivat onneksi tuttuja.

 

---------------------------------------------------

 

Kuutoset haastoivat opettajat jalkapallossa

Kevään viimeisenä perjantaina 1.6.2012 pelattiin perinteinen kuutosten haastepeli. Tänä vuonna kuudesluokkalaiset valitsivat lajiksi jalkapallon.

Kevätkirkon jälkeen kenttä täyttyi innokkaasta yleisöstä ja huipputaitavista jalkapalloilijoista. Miten pelissä kävi, klikkaa ja katso :)

Piilomaan pikku aasi seikkaili kevätjuhlassa

Alaluokkien kevätjuhlassa 29.5.2012 seikkaili Piilomaan pikku aasi ystävineen. Piilomaassa asiat ovat huonolla tolalla Muuli Mukkeliksen kaapattua vallan. Pikku Aasi päättää lähteä vapauttamaan aasiruhtinaan, jotta asiat paranisivat. Matkalla Pikku Aasi kokee paljon jännittäviä seikkailuita.

Katso diaesitys juhlasta. 

Kaupunkikokousehdotukset 2012

● Pöllönkankaan koulun 1-6-luokkien oppilaskunnan hallitus valitsi 2012 kaupunkikokousehdotukset jatkoon esiteltäväksi alueryhmälle:
- Koulukirjastoon uusia kirjoja, joka luokka-asteelle jotain mieleistä
- Uudet juoma-automaatit koulun käytäville
- Liikuntavarastoon enemmän välineitä (myös vasenkätisille enemmän/parempaa tarjontaa)
- Lisää liikuntavälineitä – luokkakohtaiset paketit (esim. hyppis, twist, jalkkis, koripallo, pihapelivermeet, hulavanne)

Oulun koulun KOHINAa

● Vuosittain ilmestyvä lastenkulttuurilehti Oulun koulun Kohinaa julkaistaan taas huhtikuussa. Lehdestä tehdään myös verkkoversio, VerkkoKohina.

Klikkaa ja katso Pöllönkankaan alaluokkien Verkkokohina 2012!

Vanhanajan koulupäivä

● Vuonna 2012 Oulun koululaitos täyttää 400 vuotta. Pöllönkankaan koululla juhlapäivää vietettiin maaliskuussa. Katso tästä diaesitys päivän kulusta alaluokilla: Vanhanajan koulupäivä