In English | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Museo 120 vuotta - enkkomikahvit ja nisuleetaa lauantaina 16.1.

120 vuotta takana ja elämä edessä

Tammikuun 16. päivä vuonna 1896 museota harrastava, arvokas ihmisjoukko kokoontui Suomalaisen lyseon juhlasaliin perustamaan koko pohjoisen Suomen yhteistä museota. Vaikka Suurivaltaisin ja Kaikkein Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas oli hankkeen hyväksyjä, museon perustamisen toive lähti omalta kotipaikkakunnalta, tosin koko lääniä ajatellen. 120 vuotta museo on ottanut vastaan vieraasta niin läheltä kuin kaukaakin ja tekee sen yhä ilolla ja ylpeydellä.

Pohjois-Pohjanmaan museoyhdistys ry ja Pohjois-Pohjanmaan museo juhlivat yhdessä komeaa juhlavuottaan. Museoon on lauantaina 16.1. klo 10–17 vapaa sisäänpääsy ja museoyhdistys tarjoaa enkkomikahvit ja nisuleetaa ainakin 120 ensimmäiselle vieraalle.

Oulun pääkirjaston ala-aulan vitriineissä avautuu tänään maanantaina näyttely Hyvin säilynyt – 120 vuotta museotoimintaa Oulussa. Näyttely on esillä 31.1. saakka. Museolla avautuu puolestaan 19.1. aluetaidemuseon kiertonäyttely, jossa on esillä taiteilija Kari Holman akvarelleja teemalla Pohjoissuomalaiset kirkot. Pienoisnäyttely on esillä 20.3.2016 saakka.

Juhlavuoden tulevat näyttelyt ja tapahtumat löytyvät museon verkkosivulta. Sivuilta löytyy myös tarkempaa tietoa museotoiminnan perustamisvaiheista ja historiasta Oulussa.