In English | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Museo etsii urheilutarinoita

​Kuka on sinun urheilusankarisi? Kenen tarina on kertomisen arvoinen? Mikä urheilutapahtuma on jäänyt mieleesi? Ehdota meille tai kirjoita valmis juttu ja saatat hyvinkin löytää sankarisi tarinan Pohjois-Pohjanmaan museossa 9. kesäkuuta avautuvasti Sata sankaritarinaa urheilusta -näyttelystä. Jokainen tsäänssihän on mahdollisuus!

Idean tarinasta tai valmiin jutun voit lähettää osoitteeseen arja.h.keskitalo@ouka.fi. Jätä myös yhteystietosi mahdollista myöhempää yhteydenottoa varten. Pohjois-Pohjanmaan museo pidättää oikeuden muokata tekstiä, arkistoida sen sekä käyttää sitä muussa yhteydessä.

Sata sankaritarinaa urheilusta -näyttely kertoo tarinoita suomalaisen urheilun historiasta ja tutustuttaa katsojan niin urheilun tähtihetkiin kuin pettymyksiinkin. Esille on nostettu myös hieman unohdetumpia tarinoita; kuka esimerkiksi muistaa Taavi Tammisen menetetyn kultamitalin tapauksen Antwerpenin olympialaisista vuonna 1920?

Pääosa näyttelyn esineistöstä on lainassa Suomen urheilumuseosta. Esillä on esimerkiksi uimamaisterin näytösasu 1910-luvulta, juoksijalegenda Paavo Nurmelle kuuluneita esineitä sekä jäätanssipari Susanna Rahkamon ja Petri Kokon EM-asut. Myös uudemmilla maailmantähdillä on osansa näyttelyssä. Esillä ovat esimerkiksi Mika Häkkinen, Jari Litmanen ja Teemu Selänne. Ja tietysti mäkikotka Matti Nykänen.