In English | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Museon perusnäyttelyssä uusi suomalaisen muotoilun kokonaisuus

Muotoilua meille kaikille

Pohjois-Pohjanmaan museo täytti tammikuussa 120 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi museon perusnäyttelyn toiseen kerrokseen avattiin ennen pääsiäistä uusi, värikäs ja monipuolisesti suomalaista ja pohjoispohjalaista muotoilua esittelevä osio. Myös museon historiallisten pukujen osio on saanut uuden sisällön.

Uusi muotoilun kokonaisuus esittelee suomalaisen muotoilun kehittymistä sekä kodinsisustamisen muutoksia pääosin viime vuosisadasta nykypäivään. Se nostaa esiin kotimaisia klassikoita, upeita uniikkiteoksia ja kaikille tuttuja käyttöesineitä. Edustettuna on muotoilun laaja kirjo huonekaluista tekstiileihin ja koriste-esineistä koruihin. Museovierailija pääsee syventymään yritysten, suunnittelijoiden ja tuotteiden kiehtoviin tarinoihin sekä tutustumaan paikallisten muotoilijoiden suunnittelemiin töihin. Paikallisuus näkyy niin 1600–1800-luvun hopeassa kuin 2000-luvun käyttötaiteessakin.

Oulussa koulua käyneen, suomalaisen muotoilun eturiviin kuuluvan, professori Heikki Orvolan lasi- ja keramiikkateokset ovat myös saaneet uudet edustavat tilat. Esillä on muun muassa tunnettuja klassikoita sekä myös harvemmin nähtyjä astiastoja.