In English | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Sivakoi Luuppiin hiihtolomalla

Loma-aikana ei tarvitse kurkkia säätietoja, jos ottaa lomapäivien retkikohteeksi Luupin museot, Tietomaan tai Kierikin. Hiihtolomaviikon voi avata naurun remakalla Kierikissä, kun Naurun tasapainon voittaja haukiputaalainen Matti Patronen valtaa päärakennuksen auditorion. Taidemuseolla on näyttelyiden lisäksi tarjolla koko perheelle sopivia taidepajoja ja näyttelyopastuksia. Koodinörteille on luvassa robotti-, koodaus- ja Minecraft -henkisiä leiripäiviä Tietomaassa. Pohjois-Pohjanmaan museolla perheen pienimpiä viihdyttää kaikille tutut Koiramäen hahmot ja tarinat. Myllytullin alueen kohteet Tiedekeskus Tietomaa, Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo ovat avoinna normaalisti koko hiihtolomaviikon ajan.

Kierikkikeskus
Kierikkikeskuksen kevätkausi aloitetaan iloisella naurunremakalla lauantaina 5. maaliskuuta, kun Naurun tasapainon voittaja Matti Patronen hauskuttaa porokilpailujen aikaan Kierikkikeskuksen auditoriossa. Esitys on koko perheen stand-up’ia, suositusikäraja on 10 vuotta. Esityksen lipun hinta 10 euroa sisältää Kierikkikeskuksen pääsymaksun. Kierikki on avoinna läheisen porokilpailuradan jännittävien poro-cup osakilpailujen ajan kello 10–16. Myös kivikauden kylässä on opas paikalla ja päärakennuksen ravintola on avoinna.

5.–6.3. klo 11–16 BRP PoroCup 2016 osakilpailu
5.3. klo 13 Matti Patrosen stand up -komiikkaesitys koko perheelle

Oulun taidemuseo
Taidemuseo järjestää hiihtolomaviikolla toimintaa lapsille - mummun mussuille ja papan palleroille. Tiistaina isovanhemmat ja lapset voivat osallistua yhteisiin non-stop taidepajoihin. Pajoissa voi kokea yhdessä tekemisen iloa, muun muassa korun valmistuksen, paperin kuvioinnin ja kartonkigrafiikan työpisteillä. Keskiviikkona tutustutaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin lasten toiminnallisissa näyttelyopastuksissa. Torstaina lapset ja nuoret pääsevät tekemään taidetta värikylpypajoissa.

8.3. klo 9-11 ja 13–15 Mummun mussut ja papan pallerot – isovanhempien ja lasten yhteiset nonstop-taidepajat
9.3. klo 10–11 ja 13–14 Toiminnalliset avoimet näyttelyopastukset
10.3. klo 11–12.30 ja 14–15.30 Avoimet värikylpypajat lapsille ja nuorille
13.3. klo 14 Skills ja Ihan tiloissa -näyttelyiden yleisöopastukset

Tiedekeskus Tietomaa
Tietomaassa koodataan robotti-, koodaus- ja Minecraft -henkisillä leireillä hiihtolomaviikolla. Myös Tietomaahan vakinaisesti muuttanut dinosaurus Masa on tavattavissa koko hiihtolomaviikon ajan. Matkalla avaruuteen -3D-jättielokuva kertoo, kuinka viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana ihmiskunta on puskenut läpi stratosfäärin, kävellyt Kuun pinnalla ja elänyt pitkiä aikoja planeettamme kiertoradalla. Tulevat vuosikymmenet näyttävät, kuinka sammumaton uteliaisuutemme vie ihmislajimme pois Maapallon kehdosta kohtaamaan toisen maailman.

7.–9.3. klo 10–14 Koodileiri 1, lisätietoa www.suomenkoodikoulu.fi
9.–11.3. klo 10–14 Koodileiri 2, lisätietoa www.suomenkoodikoulu.fi
5.3.–13.3. Masa-dino tavattavissa päivittäin klo 11, 13 ja 15
Matkalla avaruuteen -3D-jättielokuva päivittäin klo 12, 14 ja 16

Pohjois-Pohjanmaan museo
Pohjois-Pohjanmaan museolla on juuri avattu Maat, metsät, tehtaat -näyttely, joka esittelee sodanjälkeistä Suomea. Niin sanottu pitkä 1950-luku alkoi sodan päättymisestä vuonna 1945 ja jatkui 1960-luvun alkupuolelle saakka. Maat, metsät, tehtaat -näyttelyssä käsitellään suomalaisen yhteiskunnan muutosta arjen, kodin, perheen, koulunkäynnin ja työnteon näkökulmista. Näyttely haastaa mielikuvia vanhoista hyvistä ajoista aikakauden esineistön, valokuvien ja elokuvien välityksellä. Myös taiteilija Kari Holman Pohjoissuomalaisia kirkkoja -pienoisnäyttely on esillä museon infotilassa.

Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjojen hahmot ovat seikkailevat museon kellarikerroksessa. Näyttely soveltuu parhaiten 4-6-vuotiaille lapsille mutta on toki elämys kaiken ikäisille. Koiramäen elinpiiri on herätetty henkiin touhuineen ja askareineen tarkkojen pienoishahmojen avulla. Taidokkaasti rakennetut pikkuruiset esineet ja kaikki Koiramäen tarvekalut ovat osa näyttelyn viehätystä.

8.3. klo 14 Yleisöopastus
10.3. klo 14 Yleisöopastus

Lisätietoja tapahtumista ja näyttelyistä voi lukea viikolla 9 jaettavan Forum24-kaupunkilehden Kevät2016 | Museo- ja tiedekeskus Luuppi -liitteestä.