In English | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Suosittu Luupin senioriklubi Pohjois-Pohjanmaan museolla torstaina 14.4.

Museo- ja tiedekeskus Luupin senioriklubi on osoittautunut suosituksi. Se on saanut hyvän vastaan oton. Kevään kaksi ensimmäistä kokoontumiskertaa on osoittanut senioriklubin toiminnan innoittaneen kävijöitä Luupin kohteisiin. Helmikuussa senioriklubin ensimmäisessä info- ja tutustumistilaisuudessa oli paikalla 80 seniorikansalaista tutustumassa klubin toiminaan. Maaliskuussa senioriklubin ensimmäisessä varsinaisessa kokoontumisessa noin 40 klubilaista tapasi taidemuseolla ja tutustui Kaisu Mikkolan johdolla Kaisun valinnat näyttelyyn.

Seuraavan kerran Luupin senioriklubi kokoontuu Pohjois-Pohjanmaan museossa torstaina 14.4. kello 13. Klubin vetäjien, Pohjois-Pohjanmaan museoammattilaisten kanssa tutustutaan Maat, metsät ja tehtaat -näyttelyyn sekä Pirtistä, pihalta ja pellolta -pienoisnäyttelyyn. Näyttelyiden teeman innoittamana muistellaan 1950-lukua kahvin ääressä. Tilaisuuteen pääsee normaalin sisäänpääsymaksun hinnalla (eläkeläiset 4 €) ja Museokortilla. Pohjois-Pohjanmaan museoyhdistyksen jäsenille tilaisuus on maksuton.

Torstaina 14.4. kello 13

Maat, metsät, tehtaat. Valoja ja varjoja 1950-luvulla
Niin sanottu pitkä 1950-luku alkoi sodan päättymisestä vuonna 1945 ja jatkui 1960-luvun alkupuolelle saakka. Näyttelyssä käsitellään suomalaisen yhteiskunnan muutosta arjen, kodin, perheen, koulunkäynnin ja työnteon näkökulmista.

Pirtistä, pihalta ja pellolta -pienoisnäyttely
Oululainen Riitta Lahtinen on ikuistanut lapsuutensa, 1950–60-lukujen sielunmaiseman pienoismalleihinsa. Iin Kuivaniemessä sijainneen lapsuudenkodin kamari, pirtti, vasikka-haka, navetta ja monta muuta maalaistalon elämänpiiriin kuulunutta asiaa on herätetty henkiin kierrätysmateriaaleista tehtyjen pienoismallien avulla. Onnen aika elää vielä suurten ikäluokkien muistoissa. Riitta Lahtinen on paikalla kertomassa näyttelystään.

Museo- ja tiedekeskus Luupin senioriklubi tarjoaa yli 60-vuotiaille ja eläkeläisille kerhomuotoista toimintaa. Monipuolinen ja helposti lähestyttävä ohjelma voi olla esim. luentoja, opastuksia, retkiä ja työpajoja. Senioriklubissa on tarjolla heinäkuuta lukuun ottamatta kuukausittain ohjelmaa Luupin kohteissa. Näissä kaikissa ikäihmiset pääsevät tutustumaan esillä oleviin näyttelyihin ja niiden taustoihin oppaiden johdolla.
 

Senioriklubilaiset tutustumassa Kaisu Mikkolan johdolla Kaisun valinnat -näyttelyyn Oulun taidemuseolla maaliskuussa.