In English | Tekstin koko A- A+

Arjen aakkoset 11.2. - 1.6.2014 Arjen aakkoset 11.2. - 1.6.2014

"Arjen aakkoset" kertoo tarinan yhden perheen yhdestä päivästä, aamusta iltaan ja A:sta Ö:hön. Päähenkilö on 9-vuotias Eppu, mutta matkan aikana tavataan myös hänen 5-vuotias sisaruksensa Ruu sekä vanhemmat. Osa Epun päivästä kuluu myös mummon seurassa. Eppu perheineen elää tätä päivää, mutta tarinan eri osioissa kurkistetaan menneeseen aikaan.

Toiminnallinen ja leikkimielinen näyttely kuvaa muun muassa asumisen, lastenhoidon, ruokakulttuurin ja koulunkäynnin muutosta 1900-luvun alkupuolelta nykyaikaan. Arjen muuttumista tarkastellaan varsin konkreettisesti: näyttelyssä voi esimerkiksi soittaa puhelinkopista lankapuhelimella tai kurkistaa vanhaan jääkaappiin. Jokapäiväisiä asioita ja ilmiöitä avataan monipuolisin keinoin.

Näyttely kertoo tuiki tavallisista asioista. Aakkoset antavat alkukirjaimen sanoille, jotka kuljettavat tarinaa eri paikoissa ja ajoissa. K niin kuin kauppa on 1950-luvun sekatavarakaupan henkeen rakennettu leikkipuoti, jonka kassakoneella ja vaa'alla lapset voivat leikkiä. Epun huoneessa rentoudutaan satujen ja sarjakuvien äärellä, ja osiossa T niin kuin työ voi katsoa televisiosta, mitä toiveammatteja lapsilla oli vuonna 1974 ja 2012.

Näyttelyssä voi puuhata kaikenlaista, kokeilla ja oivaltaa. Näyttelyn kohderyhmänä ovat 4-8-vuotiaat lapset ja kielinä suomi, ruotsi ja englanti. Lisäksi saavutettavuutta parannetaan kertomalla näyttelyn sisällöstä viittomakielellä ja parissa kohteessa kuvailutulkattuna.

"Arjen aakkoset" -näyttely on Työväenmuseo Werstaan tuotantoa

Kuvat: Työväenmuseo Werstas

Näyttelyn yhteyteen on tuotettu
kirjanen "Arjen aakkoset". Sitä on myynnissä museokaupassa näyttelyn ajan.