In English | Tekstin koko A- A+

Joulutonttu postikorteissa Joulutonttu postikorteissa

Pohjois-Pohjanmaan museo tarjoaa kävijöilleen joulutunnelmaa

Turkansaaren ulkomuseo ja Merimiehenkotimuseo Pikisaaressa avaavat ovensa vanhan ajan joulun tunnelmissa. Koululaisille järjestetään perinteisiä joulutapahtumia viikoilla 48 ja 50 (täynnä). Turkansaaren ulkomuseon maalaisjoulutapahtuma on yleisölle avoinna 28.11. (hartaushetki ja kauneimmat joululaulut) ja 5.12. (hartaushetki). Merimiehenkotimuseon kaupunkilaisjouluun yleisö pääsee tutustumaan itsenäisyyspäivänä 6.12.

Pohjois-Pohjanmaan museon infotilassa avautuu tiistaina 23.11.2004 Tonttu-nurkka: voit askarrella itsellesi joulutontun. Lapset voivat kuulostella Korvatunturin kuulumisia joulunpunaisesta puhelimesta. Esillä on myös joulutonttu-aiheisia postikortteja museon kokoelmista.

Vastaamalla oikein jouluristikkoon voit voittaa museokaupan tuotteen. Arvonta suoritetaan perjantaina 17.12.2004.


Joulutonttu postikorteissa (23.11.2004–9.1.2005)

Joulutonttu on eurooppalainen kulttuurilaina, joka saapui Suomeen Ruotsin kautta. Joulutonttu kotiutui hyvin suomalaiseen haltia- ja uskomusmaailmaan.

Pohjoismaisen hahmonsa se sai ruotsalaistaiteilija Jenny Nyströmin kädestä. Harmaa- tai punanuttuisen hahmon vaalijana jatkoivat monet tunnetut suomalaistaiteilijat, kuten Martta Wendelin ja Rudolf Koivu. Joulukorttien kuva-aiheissa joulupukki ja tontut menevät muiden aiheiden edelle. Tontun olemus on kokenut yllättävän vähän muutoksia vuosien varrella, niin syvälle tämä hahmo on mieliimme piirtynyt.