In English | Tekstin koko A- A+

Museoalue Museoalue

Ulkomuseoalue sijaitsee kahdella Oulujoen saarella, Turkansaaressa ja Siikasaaressa, noin 14 km Oulun keskustasta. Alueella on kaikkiaan 40 rakennusta. Turkansaaressa voi tutustua maatalouteen, karjanhoitoon, kalastukseen, tervanpolttoon ja Oulujokivarren asumiseen. Siikasaaressa on metsä- ja uittomuseo-osasto sekä ansapolku.

Kulkuyhteydet

Parhaiten museoalueelle pääsee omalla autolla tai polkupyörällä.

Autoilijat: Lähde Saaristonkadulta Kainuuntietä (no 22) pitkin Turkansaaren opastetauluja seuraten. Noin 14 km kohdalla käänny vasemmalle opastaulun ohjeen mukaan. Autot pysäköidään mantereen puolelle P-paikalle. Museoalueelle johtaa noin 200 metriä pitkä viehättävä kävelytie yli Oulujoen.

Pyöräilijät: Oulun keskustasta on hyvät pyörätieyhteydet Turkansaareen. Loppumatka, noin 1,4 km kulkee maalaismaiseman keskellä soratietä pitkin. Polkupyörän voi pysäköidä Turkansaaren puolella oleviin pyörätelineisiin. Pyörällä ajo museoalueella on kielletty.

Museokauppa

Museoalueen pääsylippuja ja opaskirjoja myydään museokauppa Kirstussa. Aikuiset 6.00 €, opiskelijat ja eläkeläiset 4.00 €, alle 18-vuotiailla vapaa pääsy.

Kahvila

Museokahvila Pitopata toimii vanhassa Ylikärpän maalaistalossa. Kahvila on avoinna päivittäin.

WC

Museoalueella on siistit ulkohuussit, jotka löytyvät sekä Turkansaaresta että Siikasaaresta. Inva-wc sijaitsee Turkansaaren puolella kahvilan läheisyydessä.

Valokuvaaminen museoalueella

Valokuvaaminen yksityiskäyttöön ja omiin sosiaalisiin medioihin on sallittu. Muusta  kuvaamisesta veloitamme sopimuksen mukaan.

Koirat museoalueella

Myös koirat ovat tervetulleita Turkansaareen, kunhan pidät koirasi kytkettynä, et vie koiraa museorakennuksiin ja keräät mahdolliset jätökset koirankakkapussiin.