In English | Tekstin koko A- A+

Näin näin -- valokuvia maailmalta Näin näin -- valokuvia maailmalta

Harri Likki (s.1976) on ammatiltaan rakennusrestauroinnin artenomi ja on valmistunut Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2002. Tällä hetkellä hän opiskelee Turun ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuksessa 3D-mallinnusta ja visualisointia. Jatko-opiskelut ovat edelleen mielessä.

"Pyrin ensin lukemaan biologiaa yliopistoon, mutta en päässyt. Taiteellinen puoleni otti ohjat ja päädyin opiskelemaan rakennusrestaurointia. Vuosituhannen vaihteessa olin Portsmouthin yliopistossa Iso-Britanniassa opiskelemassa samaa alaa lukuvuoden ajan. Siellä selkärankaan tuli kymmenen senttiä lisää pituutta."


Harri Likki on osallistunut yhteisnäyttelyihin eri materiaaleista tehdyillä töillä, installaatioilla ja akvarelleilla. Omia valokuvanäyttelyitä on ollut noin kerran vuodessa vuodesta 2004 lähtien Turussa, Helsingissä ja Raumalla.

"Kuvaan arkkitehtuuria, tilojen sommittelua ja massojen muotoja. Luonnosta metsästän kohteita kameran etsimen läpi. Kuvissa sattumalla on usein iso osuus, kuten oikea-aikainen saapuminen paikalle otollisten olosuhteiden vallitessa. Kuvaa sommitellessa harkitsen ja tutkin eri elementtien osuudet ja muodot tarkkaan, joista parhaimmillaan syntyy toivomani jännite. Photoshopilla työskentelyyn jää lähinnä roskien poistaminen. Koen onnistuneeni kun katsoja miettii onko kyseessä grafiikan vedos vai valokuva. Näyttelyn kuvat rinnastuvat toisiinsa jollakin tasolla muodostaen löyhän kokonaisuuden. Osassa suurennoksia näkyy rakeisuutta, joka on tarkoituksellista impressionismia."


Näyttelyn kuvat ovat vuosilta 1999–2008. Kuvat ovat Suomesta ja matkoilta Euroopassa. Raumalaisena Likki on päässyt Satakunnan taiteilijaresidensseihin Tsekinmaalle, Prahaan keväällä 2007 ja Espanjaan, Barcelonan satelliittikaupunkiin Arenys de Mariin keväällä 2008.

Tulevaisuudessa tavoitteena on yhdistää laitesukellus ja digikuvaus.

Joitakin kuvia on Suomen Luonnonkuvaajien liiton sivuilla osoitteessa www.luontokuva.org

Likillä on hyväksyttyjä mustavalko- ja värikuvia muutamissa kansainvälisissä kilpailuissa vuodesta 2005 lähtien.
 


Nainen kahvilassa, Ljubljana, Slovenia 2006. Kuva: Harri Likki