In English | Tekstin koko A- A+

Näyttelyt Näyttelyt

Pohjois-Pohjanmaan museon nykyinen perusnäyttely valmistui vuonna 2002. Näyttelyt käsittävät noin 1 100 m². Museon perusnäyttelyt jakaantuvat kolmeen kerrokseen, kahteen päätyyn kussakin kerroksessa. Lisäksi pohjakerroksessa on lapsille suunnattu Koiramäki-osasto sekä vaihtuvien näyttelyiden tila (180 m²).

Museossa järjestetään vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä.

Nettiin on tuotettu useita verkkonäyttelyitä, joten museomme on aina saavutettavissa. Verkko-aineistossa on aiheina esimerkiksi 1930-luvun pula-aika, 1950-luvun nuorisokulttuuri ja tuolien historia. Netissä on lisäksi nähtävillä oululaisen valokuvaaja Uuno Laukan (1914-1978) laajasta kuvakokoelmasta noin 8 000 valokuvaa.

Perusnäyttelyn ensimmäisen kerroksen katseenvangitsija on pienoismalli, joka esittää Oulua vuonna 1938 (kuva yllä). Oulu oli vielä ennen sotia puutalovaltainen "Pohjolan valkea kaupunki".

Mittakaavaan 1:500 laadittu pienoismalli on lähes 20 neliömetrin suuruinen. Mallin on valmistanut mikkeliläinen Pienoismallitoimisto Malliakopio arkkitehti Kaarina Niskalan tutkimusten pohjalta. Pienoismalli on valmistunut vuonna 2002.

Niilo Naakan kertomuksia -
12 erilaista tarinaa kaupungin historiasta.

Katsele ja kuuntele tai lue!