In English | Tekstin koko A- A+

Rakennustutkimus Rakennustutkimus

Maakuntamuseon rakennustutkijoiden työkenttänä on koko Pohjois-Pohjanmaan alue.

Pohjois-Pohjanmaan museolla on yhteistyösopimus Museoviraston kanssa kulttuuriympäristön hoidon edistämisestä ja maankäytön suunnittelun seurannasta Pohjois-Pohjanmaalla.

Maakuntamuseo vastaa toimialueellaan rakennetun kulttuuriympäristön osalta maakunta-, yleis- ja asemakaavoitukseen sekä rakennusvalvontaan liittyvistä asiantuntija- ja viranomaistehtävistä. Rakennustutkijat toimivat asiantuntijoina viranomaisneuvotteluissa ja antavat lausuntoja kaavoitusasioista, kulttuurihistoriallisesti merkittävien kohteiden rakennus- ja purkamislupa-asioista sekä kulttuurihistoriallisesti merkittävien kohteiden arvottamisesta.

Rakennustutkijat vastaavat koko maakunnan alueella kulttuurihistoriallisesti merkittävien kohteiden korjausneuvonnasta ja seurannasta, osallistuvat kulttuuriympäristön tutkimukseen sekä ohjaavat inventointeja.

Yhteystiedot

rakennustutkija
Juhani Turpeinen
044 7037 155
alueet: Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Kuusamo, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski ja Ylivieska.

rakennustutkija
Anita Yli-Suutala
044 7037 152
alueet: Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä ja Utajärvi.

korjausarkkitehti
Raimo Tikka
044 7037 174

sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi(at)ouka.fi

Lausuntopyynnöt
kirjaamo@ouka.fi

Ainolan museorakennuksen rakennushistoriallinen selvitys (pdf).

Laatinut rakennustutkija Teija Ylimartimo.