In English | Tekstin koko A- A+

Transformers: enemmän kuin silmä paljastaa – robotteja kolmelta vuosikymmeneltä Transformers: enemmän kuin silmä paljastaa – robotteja kolmelta vuosikymmeneltä

Transformersit valloittavat Ainolan museon 30.10.2007 alkaen.
Kuva: Arja Keskitalo / Pohjois-Pohjanmaan museo


 
NÄYTTELYN YHTEYDESSÄ JÄRJESTETTIIN KILPAILU, JOSSA PITI ARVATA FORTRESS MAXIMUS -HAHMON PAINO.
Oikea vastaus on 3,5, kg.

Satojen vastausten joukossa oli 30 oikeaan osunutta arvausta. Niistä arvottiin kaksi palkinnonsaajaa, joille on ilmoitettu onnenpotkusta henkilökohtaisesti.

Kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille!


Oululaisten keräilijöiden Transformers-hahmot valloittavat Pohjois-Pohjanmaan museon infotilan 30.10.2007 alkaen. Esille tulee satoja robottihahmoja. Transformers on Hasbro-yhtiön vuonna 1984 lanseeraama robottilelusarja. Erikoisen roboteista tekee se, että niitä voidaan muunnella erilaisiksi ajoneuvoiksi, eläimiksi, aseiksi ja niin edelleen.

Roboteille on luotu taustatarina, jossa on kysymys perinteisestä hyvän ja pahan välisestä taitelusta: Transformersien kotiplaneetalla Cybertronilla käydään taistelua planeetan herruudesta hyvien Autobotien ja pahojen Decepticonien välillä. Koska planeetan polttoainevarat uhkaavat loppua, on lähdettävä hakemaan uutta polttoainetta muualta. Vihanpitäjien taistelu jatkuu avaruudessa, kunnes ne haaksirikkoutuvat maapallolle. Taitelu herruudesta jatkuu maassa.

Transformers-hahmojen valmistaminen oheistuotteineen on jatkunut jo yli 20 vuotta. Keräilijät jakavat hahmot eri sukupolviin. Pohjois-Pohjanmaan museon näyttelyssä on esillä Transformers-hahmoja kaikista sukupolvista, painottuen lähinnä ensimmäisen sukupolven hahmoihin.

Näyttelyssä esillä olevat Transformerit ovat oululaisten Jaakko Vähäsen (p. 044-345 3855), Ari Halosen (p. 044-569 9700) sekä Teppo Saarelan kokoelmista.
 

Näyttely on noteerattu EDOME -sivuilla, kannattaa katsoa

Lisätietoa Transformereista. (PDF)
Teksti: keräilijä Jaakko Vähänen

 

Bumblebee Powermaster Optimus Prime Dreadwind

 


Kuvaaja: Jarmo Koponen / PPM