In English | Tekstin koko A- A+

 

Varuskuntakaupunki Oulu - Poimintoja Varuskuntakaupunki Oulu - Poimintoja

Pienoisnäyttely 2.6. – 26.7.2015

Oulu on perinteinen varuskuntakaupunki. Kaupungissa ovat vaikuttaneet niin Oulun Tarkk'ampujapataljoona, Pohjanmaan jääkäripataljoona kuin Pohjan Prikaatikin. Ilmatorjuntamiehet, kenttätykkimiehet, viestimiehet, automiehet ja huolto ovat pitäneet majaa Oulussa – erilaisia esikuntia ja Pohjan Sotilassoittokuntaa unohtamatta.

Oulun oma varuskunta kuitenkin lakkautettiin vuoden 2015 alusta ja nykyään Oulussa toimii vain Kajaanin varuskunnan alainen aluetoimisto.

Pohjois-Pohjanmaan museossa avataan 2.6. pienoisnäyttely Varuskuntakaupunki Oulu – Poimintoja. Näyttelyssä on otantoja Puolustusvoimien läsnäolosta kaupungissa halki vuosikymmenien.

Näyttelyn on koonnut Luupin yhteistyökoordinaattori ja Pohjois-Pohjanmaan Reserviupseeripiirin puheenjohtaja Sampo Puoskari, joka luonnehti työtä haastavaksi. Haasteita aiheutti pikemminkin runsaudenpula kuin materiaalin vähyys. Puoskari toteaa, että näyttelyssä näkyvät hänet omat painotuksensa, eikä sitä tule pitää kokonaisesityksenä Oulun varuskuntahistoriasta.

Näyttelyssä on hyödynnetty muun muassa Oulun kaupungin omistuksessa olevan asepuku- ja kunniamerkkigallerian esineistöä. Näyttely on ajoitettu yhteen Puolustusvoimien lippujuhlanpäivän valtakunnallisen pääjuhlan kanssa ja näyttelyn yhteistyökumppanina onkin Puolustusvoimat.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

  

Klikkamalla saat julisteen tulostuskelpoisena