In English | Tekstin koko A- A+

Verkkonäyttelyt Verkkonäyttelyt

Pohjois-Pohjanmaan museo on tuottanut nettiin materiaalia, eli niin kutsuttuja verkkonäyttelyitä.

Multimedia Multimedia

Perusnäyttelyn yhteyteen on tuotettu laaja multimediaohjelma, jota voi ostaa museokaupasta. Ohessa näytteitä multimediasta. Aiheina ovat Merenkulku, Ruokatalous ja Pukukulttuuri. Ostettavassa versiossa kerrotaan lisäksi Oulun kaupungin asemakaavan kehittymisestä.

1930-luku Pulan ja aatteen vuosikymmen 1930-luku Pulan ja aatteen vuosikymmen

1940-luku Kotirintaman arkea Oulussa 1940-luku Kotirintaman arkea Oulussa

1950-luku Nuorisokulttuurin nousun vuosikymmen 1950-luku Nuorisokulttuurin nousun vuosikymmen

Pohjois-Pohjanmaan museo on tuottanut verkkonäyttelyn 1950-luku - Nuorisokulttuurin nousun vuosikymmen. Näyttely on osa Opetushallituksen Suomi tietoyhteiskunnaksi-projektia.

Verkkonäyttelyssä on seuraavat osa-alueet: Jälleenrakennuksen ja taloudellisen nousun aika, Suomi urheilee ja muotoilee, Angloamerikkalaisen kulttuurin voittokulku ja Tiedotusvälineet nuorten tajunnassa.

Uuno Laukan kuvakokoelma Uuno Laukan kuvakokoelma

Oululainen valokuvaaja Uuno Laukka (1914-1978) aloitti toimintansa 1930-luvulla sanomalehti Kalevan kuvaajana ja siirtyi itsenäiseksi yrittäjäksi vuonna 1945. Laukka kuvasi aktiivisesti 1970-luvulle saakka.

Verkossa on nähtävissä noin 8 000 Uuno Laukan ottamaa kuvaa. Ne ovat pääasiassa Oulussa kuvattuja katunäkymiä sekä kuvia erilaisista tapahtumista. Kokoelma sisältää myös rintamalla otettuja kuvia.

Kuvien tekijänoikeudet ovat Pohjois-Pohjanmaan museolla. Tiedustelut: arkistonhoitaja Meeri Rauhala meeri.rauhala(at)ouka.fi tai puhelimitse 044 7037160.

Tuoli kautta vuosisatojen

Verkkonäyttely tuolien
historiasta renessanssiajasta kertaustyyleihin.

Niilo Naakan kertomuksia -
12 erilaista tarinaa kaupungin historiasta.

Katsele ja kuuntele tai lue!

Suomalainen talvipäivä

Yksitoista museota eri puolilta Suomea yhdistivät voimansa selvittääkseen miten ihmiset elävät arkeaan tässä ajassa. Valikoitui yksitoista perhettä ja yksi päivä: keskiviikko 2. helmikuuta 2011. Tuona sinänsä tuiki tavallisena päivänä tutkijat jalkautuivat perheiden elämään. Kuljettiin mukana aamuvarhaisesta iltamyöhään. Valokuvattiin, videoitiin ja havainnoitiin, kyseltiin ajatuksia arjesta. Pohjois-Pohjanmaan museo oli hankkeessa mukana.

Suomalainen talvipäivä