Puolivälinkankaan päiväkoti

 • Postiosoite postal Mielikintie 7 90550 Oulu
 • Puhelin Päiväkodin johtaja Leena Uimaniemi work 044 703 5337
 • Aukioloajat 6.30–17.00 (arkipäivisin)
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiin

Päiväkodin julkisivukuva

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Yhteystiedot

Toimimme kolmessa eri toimipisteessä.

Puolivälinkankaan päiväkoti

Mielikintie 7
90550 Oulu:

Puhelimet ryhmiin

 • Naskalit p. 044 703 5531
 • Tillikat p. 044 703 5529
 • Viipukat p. 044 703 5528
 • Näppärit p. 044 703 5530
 • Naapukat p. 050 597 6490
 • Avoin päiväkoti p. 044 703 5576

Menninkäisentie 4 A

90550 Oulu:

 • Maahiset  p. 044 703 6951

Menninkäisentie 4 B

90550 Oulu:

 • Menninkäiset p. 044 703 5525
 • Lemmikit p. 044 703 5524

Päiväkodin johtaja

Leena Uimaniemi
p. 044 703 5337
leena.uimaniemi@ouka.fi

Varajohtaja

Terhi Meriläinen
p. 044 703 5576
terhi.merilainen@ouka.fi

Varhaiserityisopettaja

Tarja Lehtinen
p. 050 528 1861
tarja.lehtinen@ouka.fi

Ryhmät

Puolivälinkankaan ryhmät:

Viipukat 

on alle 3-vuotiaiden lasten ryhmä. Ryhmässä työskentelevät lastentarhanopettaja ja kaksi lastenhoitajaa.

Lämmin vastaanotto ja hoidon pehmeä aloitus sekä arjen sujuminen ovat tärkeitä tavoitteitamme. Ryhmässä painottuvat perushoito, yksilöllisyys, osallisuus ja läheisyys. Lapset tutustuvat turvallisessa ympäristössä päiväkotielämään ja ryhmässä olemiseen leikin ja monipuolisen toiminnan lomassa.

Tillikat

Tillikat on 3–5-vuotiaiden koko- ja osapäiväpäiväryhmä. Ryhmässä työskentelevät lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja.

Tillikat harjoittelevat omatoimisuutta arjen eri tilanteissa toimien pienryhmissä, joiden nimet lapset keksivät itse toimikauden alussa. Toiminnassa korostuu lasten osallisuus, leikkitaidot ja sosiaalisen kanssakäymisen opettelu. Näitä harjoitellaan monenlaisen toiminnan keinoin mm. laulujen, leikkien ja liikkumisen avulla. Lähiympäristössä ja -luonnossa liikutaan ja toimitaan säännöllisesti.

Näppärit

on 3–5-vuotiaiden lasten koko- ja osapäiväryhmä. Ryhmässä työskentelevät kaksi lastentarhanopettajaa ja kaksi lastenhoitajaa.

Näppäreiden ryhmä jakaantuu kolmeen pienryhmään, joiden nimet lapset keksivät toimikauden alussa. Toiminnassa huomioidaan lasten osallisuus, opitaan leikkitaitoja ja sosiaalista kanssakäyntiä. Pienryhmissä harjoitellaan myös keskittymistä, ohjeiden kuuntelua ja omatoimisuutta. Lähiympäristössä ja -luonnossa liikutaan ja toimitaan säännöllisesti.


Menninkäisentie 4, 90550 Oulu: 

 Lemmikit

on alle 3-vuotiaiden lasten ryhmä. Ryhmässä työskentelevät lastentarhanopettaja ja kaksi lastenhoitajaa.

Hoidon pehmeä aloitus, hyvä, rauhallinen tutustuminen ja turvallisuuden tunteen luominen ovat tärkeitä asioita toiminnassamme. Pidämme tärkeänä myös perushoitoa, yksilöllistä huomiota ja läheisyyttä leikin ja monipuolisen toiminnan lomassa.

Menninkäiset 

on 3–5-vuotiaiden lasten kokopäiväryhmä. Ryhmässä työskentelevät kaksi lastentarhanopettajaa ja lastenhoitaja.

Arki sujuu lasten itse nimeämissä pienryhmissä ja toiminnassa huomioidaan lasten osallisuus, opitaan leikkitaitoja ja sosiaalista kanssakäyntiä. Pienryhmissä harjoitellaan myös keskittymistä, ohjeiden kuuntelua ja omatoimisuutta ja kaveritaitoja. Lähiympäristössä ja -luonnossa toimitaan, tutkitaan ja retkeillään säännöllisesti.

Esiopetusryhmät

Päiväkotiimme on keskittynyt Puolivälinkankaan alueen esiopetus ja lähikoulumme on Paulaharjun koulu. Päiväkodissamme toimii kolme esiopetusryhmää. Esiopetusryhmät toimivat päiväkodin aukioloaikojen mukaisesti ja maksuttoman esiopetuksen aika on päivittäin klo 8.30 - 12.30. Esiopetus noudattelee koulujen työjärjestystä. Ryhmissä työskentelevät lastentarhanopettajat, lastenhoitajat sekä tarpeen mukaan varhaiserityisavustaja.

Esiopetusryhmissä toteutetaan esiopetussuunnitelman mukaisesti esiopetusta, jossa lapsi saa perustietoja, -taitoja ja valmiuksia oppimisen eri osa-alueilla leikin, elämysten, kokemusten, osallisuuden ja ryhmässä toimimisen kautta. Esiopetuksessa harjoitellaan mm. omista tavaroista huolehtimista, omatoimisuutta, kaveritaitoja, tutustutaan kirjaimiin ja numeroihin tärkeää leikkiä unohtamatta. Eskarilaiset tutustuvat myös esiopetusvuoden aikana lähikouluun ja kouluympäristöön.

Ryhmissä otetaan aina tarpeen mukaan huomioon Suomi toisena kielenä -opetus sekä annetaan valmistavaa esiopetusta.

 • Maahiset, Menninkäisentien päiväkoti, Menninkäisentie 4 a-talo
 • Naapukat, Puolivälinkankaan päiväkoti, Mielikintie 7
 • Naskalit, Paulaharjun koulu, Mielikintie 9


 

Oulun kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma (pdf)

Päiväkotimme

Päiväkotimme sijaitsee kahdessa eri pihapiirissä ja kolmessa rakennuksessa. Menninkäisentien päiväkodissa, jossa toiminta on alkanut vuonna 1974, on kaksi lapsiryhmää ja viereisessä A–talossa toimii esiopetusryhmä. Toinen esiopetusryhmä toimii Paulaharjun koulun tiloissa.

Puolivälinkankaan päiväkotirakennus, johon kuuluu sekä päiväkoti että nuorisotalo, valmistui vuonna 1979. Tällä hetkellä Puolivälinkankaan puolella toimii neljä päiväkotiryhmää ja avoin päiväkoti, jossa toimivat varhaiskasvatuskerhot.

Päiväkotimme tilat ovat viihtyisät ja väljät, ja pihamme suuri ja vaihtelevamaastoinen. Luonto ja lähiympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan niin kesällä kuin talvellakin.

 

 

Toimintasuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Puolivälinkankaan päiväkodin toimintasuunnitelma (pdf)

Toiminnassamme korostuvat päiväkodin lähiympäristön ja luonnon, metsän, järven ja useiden puistojen monipuolinen käyttö oppimisympäristönä kaikkina vuodenaikoina. 

Toimintamme on monipuolista ja kattaa kaikki oppimisen osa-alueet. Suunnittelemme kaiken toiminnan toteutettavaksi pienryhmissä, joissa leikitään, liikutaan, musisoidaan ja osallistutaan monipuolisesti ja iloisesti koko päivän ajan.

Liikunta

Lähiympäristömme on erittäin monipuolinen ja antaa mahdollisuuden monenlaiseen liikkumiseen niin sisällä kuin ulkonakin. Käytettävissämme on liikuntasali, ladut, luistelukenttä, urheilukenttä, pururata, kiipeilyseinä, uimaranta ja lähimetsä. Järjestämme ja osallistumme liikunnallisiin tapahtumiin säännöllisesti.

Monikulttuurisuus

Eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten varhaiskasvatus järjestetään samassa ryhmässä suomenkielisten lasten kanssa. Toiminnan tavoitteena on kasvaa suomalaisiksi, mutta säilyttää myös oma kulttuurinsa.

Sijainti kartalla: Puolivälinkankaan päiväkoti

Verkkoasioinnin sivuilla voit mm. hakea päivähoitopaikkaa

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus-sivusto

Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki lapsiperheen tärkeät asiat yhdessä osoitteessa.

Tutustu ruokalistaamme tästä.

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset